Ik weet niet hoe oud de goedheiligman dit jaar wordt, maar ik weet wel dat de kaarsjes al lang niet meer op één taart passen. Dat geeft niet, want op de verjaardag van Sinterklaas is alles omgedraaid. Dan deelt de jarige job cadeautjes uit.

Lang niet alle cadeautjes passen op de pakjesboot. De laatste inkopen doet de Spaanse kindervriend daarom in Nederland. Ik wijs deze toerist graag de weg. Dit zijn de 4 steden waar Sinterklaas het liefst inkopen doet:

Sinterklaas

Den Haag: beste binnenstad
Niet voor niets is Den Haag uitgeroepen tot ‘Beste binnenstad van 2013-2015’. Van de chique Passage tot de Haagsche Bluf, Den Haag is gevarieerd en overzichtelijk. De boetiekjes, grote ketens en warenhuizen zijn allemaal op loopafstand van elkaar. Op de website van Binnenstad Den Haag vind je shoppingroutes die samengesteld zijn per thema.
Sinterklaas’ favoriet? Speelgoedmagazijn Roodkapje, een nostalgische speelgoedwinkel met kindercadeautjes die ouders terug doen denken hun eigen kinderjaren.

Utrecht: spellenparadijs
Ze bestaan nog, de echte spellenspeciaalzaken. Ben je op zoek naar een ouderwets Ganzenbord, of juist dat onbekende spel waar je neefje het laatst over had? Dan ben je in Utrecht aan het juiste adres. Met meer dan 6 spellenspeciaalzaken kom je niet met lege handen thuis.

  • Subcultures, voor bordspellen en wargames met namen als Dicemasters en Port Royal.
  • Labyrint Fantasy, verkoopt spellen voor kinderen en volwassenen.
  • De Joker, die naast specialistische spellen ook gezellige familiespellen en denkpuzzels verkoopt.
  • Never Neverland, met meer dan 500 spellen heeft Never Neverland voor elk braaf kind een leuk cadeau.
  • Voor de allerkleinsten ga je naar Pim’s Olifant. Daar verkopen ze zelfs bordspellen voor kinderen vanaf 2 jaar.

Sinterklaas’ favoriet? H.D. van der Meijden, al 130 jaar een begrip in Utrecht. H.D. van der Meijden verkoopt niet alleen breinbrekers en legpuzzels, maar ook tafeltennis en biljard. Maar misschien is dat laatste wat te groot voor in de jutezak.

Pepernoten

Haarlem: fair trade cadeau
In de Haarlemse binnenstad vind je weinig auto’s en heel veel winkels. Dat is pas echt prettig winkelen. Er zijn tientallen speciaalzaken en charmante curiosawinkels, maar ook de bekende winkelketens vind je in Haarlem. Leuke tip voor ouders, opa’s en oma’s en ooms en tantes van kleine kinderen: twee Haarlemse moeders schreven het boek ‘Mugjes’ dat vol staat met tips over de leukste locaties, winkels en uitjes met kleine kinderen in en rondom Haarlem.
Sinterklaas’ favoriet? De wereld van Jansje, een verrassende cadeauwinkel met Fair Trade producten uit de hele wereld.

Amsterdam: gek op pepernoten
Dat je goed kan shoppen in Amsterdam hoef ik jou niet te vertellen. Maar wist je ook dat er sinds kort in Amsterdam een echte pepernotenwinkel is? De Winkel van de Pepernotenfabriek verkoopt meer dan 35 soorten pepernoten. Cappuccinopepernoten, pepernoten met steranijs en kaneel, of een yoghurtcoating. Je kunt er zelfs gouden pepernoten kopen. Wedden dat niemand zo’n origineel cadeau heeft als jij?

Welke winkelstad ontbreekt er volgens jou nog op mijn lijstje?

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.