Sinds ik mijn reis door Nederland ben begonnen slaap ik nogal vaak in hotels. Voor vierkante kamers met witte muren, blauwe vloerbedekking en bordeauxrode gordijnen loop ik niet meer warm. Dus als het even kan zoek ik de meest verrassende hotels ertussenuit. Hotel The Exchange in Amsterdam is zo’n hotel waar mijn hart sneller van gaat kloppen.

LampenHal
Verscholen op het Damrak, tussen de souvenirwinkels en hamburgershops, zit de kleine deur van The Exchange. Als je door de smalle gang loopt, zou je niet zeggen dat het hotel ruim zestig kamers heeft. En al die kamers zien er anders uit.

Fashion School
Studenten van de Amsterdam Fashion School hebben de kamers letterlijk aangekleed. Ik ben gek op die uitspattingen van creativiteit op de vierkante meter. Ik kan niet wachten tot ik de deur naar mijn verrassingskamer mag openen. Ik swipe de keycard langs het slot en open de deur naar een kleurrijk panterparadijs.

Tijgerkamer

1 tot 5 sterren
In The Exchange kun je met elk budget terecht. Van 1 tot 5 sterren verschillen de kamers in grootte, luxe en prijs. Maar elke kamer is even stijlvol en altijd een feestje om naar binnen te gaan. Ik mocht even rondneuzen en fotografeerde een paar van de gaafste kamers.

Design Amsterdam

Design kamer

Hotel design

Design hotel

Hemelbed

Een hotel, midden in Amsterdam, met zo’n gaaf interieur, daar hoef ik geen twee keer over na te denken. Vind je het toch een beetje te druk, aan het Damrak tussen de toeristen? Dan is het Lloyd Hotel misschien een beter idee voor jou. Beide hotels zijn van dezelfde, creatieve initiatiefnemers. Wat is er zo bijzonder aan het Lloyd Hotel? Dàt lees je in mijn blog over het meest ongewone hotel van Amsterdam.

Wat is jouw favoriete hotel in Amsterdam?

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.