Vergeet de drukke binnenstad van Amsterdam. Voor lekker eten en drinken, uitgebreid shoppen en heerlijk slapen ga je voortaan naar de Hallen in West. Niet kilometers lang over de hoofden lopen door de drukke straten; naar de Hallen ga je op hoge hakken, want alles wat je zoekt bevindt zich onder één dak.

TurnKunst

Dit is de plek waar het verleden vandaag ontmoet. De voormalige tramremise aan het Bellamyplein onderging een grondige verbouwing, maar de oude details zijn in tact gebleven. De spoorlijnen lopen nog over de grond. Het monumentale pand is strak en trendy ingericht met een industriële touch.

Hotel de Hallen opent haar deuren in april 2014, terwijl er nog hard gewerkt wordt aan de aangrenzende Foodhallen. In oktober 2014 wordt de laatste spijker geslagen en openen de eerste foodstands hun luiken. Niet eens elke winkel is al bezet, maar de locals hebben hun nieuwe hotspot al gevonden. Nu jij nog!

DeHallen

Hotel de Hallen
Ik krijg er altijd een warm gevoel van als alles klopt. En dat is het eerste wat ik voel als ik Hotel de Hallen binnenloop. De warme, natuurlijke kleuren en het moderne interieur passen perfect in het industriële, oude gebouw. Het hotel is gevuld met design. Overal waar ik kijk zie ik moderne kunst. Het is niet één stijl of van dezelfde maker, maar toch past alles bij elkaar alsof het gemaakt is om elkaar te versterken. Als ik er een stijl van mag maken, dan noem ik het ‘De Hallen’.

HoteldeHallen

HoteldeHallen2

De kamers staan als een blok los in de ruimte. Even vraag ik me af of het daardoor gehorig is. Maar eenmaal binnen begeef ik me in een oase van rust. Ik maak zoveel mogelijk foto’s, want zo wil ik het later ook. De comfortabele kamer heeft alles wat ik nodig heb. Een regendouche (jeej!), een heerlijk zacht bed, met kussens die voelen als wolken en een kleine espressomachine.

DeHallen_Standardroom_kingsize-2
Lounge

Remise 47
In hotelrestaurant Remise 47 is het goed toeven. In de zomer op het terras, in de winter in het stijlvolle restaurant. Niet alleen hotelgasten komen hier genieten van het uitgebreide ontbijtbuffet of de Frans georiënteerde keuken, ook passanten zijn welkom om te socializen terwijl ze nippen van een gin tonic.

Remise47

De Foodhallen
London Baby! Daar weten ze allang dat street food hot is en staand eten leuk. Dat kan nu ook in de Foodhallen. Yes! Pizzabakkers, sushi chefs en barbecue boys vullen de hallen met de heerlijkste geuren. Tip: kies voor kleine gerechten, dan kun je bij meerdere kraampjes proeven. Want geloof me, het is moeilijk kiezen met al dat lekkers. Mijn favoriet? De ‘goi cuon’ met hoi sin-saus van Vîet View.

Dat zijn verse springrolls van rijstpapier gevuld met groente en garnalen, kip of tofoe. Daar kom ik zeker voor terug.
Dat zijn verse springrolls van rijstpapier gevuld met groente en garnalen, kip of tofoe. Daar kom ik zeker voor terug.

VietBestellen

Ook heerlijk verrassend zijn de gezonde sushi’s van Friska, gevuld met quinoa in plaats van rijst. En als we dan toch op de bewuste tour zijn, ik vond het ‘Veggie meat’ broodje van Green Brothers een bijzonder smakelijk alternatief voor het aloude broodje barbecueburger.

VeggieVlees
foodhallen

sushi

Van plan om te gaan? Beter doordeweeks dan in het weekend. Dan is het er zo druk dat staand eten misschien toch niet zo aantrekkelijk is.

De Filmhallen
Er is zelfs een bioscoop in de Hallen. De – hoe kan het ook anders – Filmhallen. Met negen zalen één van de grotere bioscopen van Amsterdam. Het programma is gevarieerd, van Hollywood kaskrakers tot art house en documentaires. Nog meer reden om naar de Filmhallen te gaan is de Art-Deco Parisienzaal. Daar kijk je naar een gerestaureerde filmklassieker terwijl je zit in een zaal die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. True story!

Filmhallen

Shoppen in de Hallen
Nog niet alle winkelruimtes zijn gevuld, maar nu al vind ik er een paar pareltjes van winkels. Wat dacht je van The Darling. Dames, eat your heart out. Cupcakes en bloemetjesservies, in deze zoete vintagewinkel vind je betaalbare mode en schattige kinderkleding. Ik beken, ik ga naar huis met twee nieuwe truien.

Darling

Darlings

Bij Holyoils vertelt de vriendelijke eigenaar Mohamed je alles over de bijzondere krachten van zijn Marokkaanse Arganolie. Niet overtuigd? Dan krijg je een monstertje mee, zodat je zelf kunt ervaren hoe zacht je handen worden van de Holyoils.

HolyOils

Midden in de Hallen loop ik binnen bij fietsenwinkel Recycle. Met matglanzende hipsterfietsen aan de muur en prachtige oude fietsaccessoires, een walhalla voor fietsliefhebbers. Er is nog iets, bij Recycle werken mensen met een psychiatrische achtergrond die zo een weg terug vinden in de maatschappij. Mooi!

Recycle

Niet in de Hallen, maar wel in buurt, loop ik binnen bij pop-upwinkel Gekaapt. Oke, niet in de Hallen, maar het is zo’n mooie winkel, dat ik ‘m toch even noem. Nu nog op de Bilderdijkstraat, straks misschien ergens anders, maar altijd in de buurt. De rondreizende winkel is een mengelmoes van ontwerpers, designers en jonge creatievelingen die iets moois te koop hebben. Loop eens binnen, je kijkt je ogen uit.

Gekaapt2

Gekaapt3

Markten
Elke zaterdag is er de ‘Local Goods Market’ met spullen die uitsluitend in Amsterdam zijn ontworpen en gemaakt. Denk aan kleding, tassen, meubels, eten en chocola. Van maandag tot en met zaterdag kun je natuurlijk terecht op de typisch Amsterdamse Ten Katemarkt, net buiten het Hallencomplex.

TenKate

De Hallen is waar de locals zich verschansen en waar jij ook meer dan welkom bent. Waarschuwing: eenmaal geweest, dan blijf je terugkomen.

Dit zijn de prijzen van een bezoek aan de Hallen in Amsterdam:
Screenshot_2015-01-24-13-28-37

Wat is jouw favoriete hotspot in Amsterdam?

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.