In de hoogtijdagen van Hollywood groeide Palm Springs in Californië vanuit het niets uit tot een bloeiende stad, dankzij de komst van trendsettende beroemdheden die hun vrije tijd ineens in de woestijn moesten doorbrengen.

Wanneer de sterren van dit gouden tijdperk de spotlights en fotocamera’s van paparazzi even wilden vermijden, kwamen ze in groten getale naar deze zonnige oase vol palmbomen. Maar het heerlijke weer was niet de enige reden; net zo invloedrijk was een clausule in hun overeenkomsten met de filmstudio’s. Sterren dienden op maximaal twee uur van Los Angeles te verblijven tijdens de duur van hun contract, en toevallig lag Palm Springs, toen nog vrijwel onbekend, precies binnen deze afstand.

Palm Springs, Californië

Toen Frank, Audrey, Paul en Marilyn van Palm Springs hun favoriete uitgaansplek maakten, volgde de bijpassende luxe lifestyle al snel. Tot in de puntjes gestileerde wijken, ook wel de ‘filmkolonie’ genoemd, werden uit de grond gestampt. Tennisclubs werden ontmoetingsplekken voor de jetset (een artikel in Sports Illustrated uit 1963 noemt tennis ‘de sport van Hollywood’). Chique hotels voor vips en hun gevolg openden hun deuren. Cocktails drinken bij het zwembad werd echt een ding. Palm Springs was het helemaal.

Dit veranderde aan het eind van de jaren 70, toen onder een nieuwe generatie showbizzsterren andere bestemmingen meer in trek raakten. Gelukkig greep een groep gepassioneerde mensen in voordat dit luxe ontsnappingsoord van weleer vergane glorie kon worden. Het vergeten juweel werd in volle luister hersteld.

Een aantal creaties uit die tijd, zoals het huis van Frank Sinatra met zwembad in de vorm van een piano, zijn zo goed bewaard gebleven dat ze je mee terugvoeren in de tijd. Hetzelfde geldt voor veel van de beroemde accommodaties, waar ze nog steeds gasten ontvangen alsof het 1959 is.

Er zijn meerdere locaties waar je je midden in het gouden tijdperk waant. Een aantal pareltjes in de woestijn zijn The Riviera Palm Springs, waar Dean Martin vaak bij het zwembad te vinden was en Elvis met zijn band repeteerde voordat hij op tournee ging; L’Horizon Resort & Spa, een bungalowverblijf dat is gebouwd voor Jack Wrather, de producer van The Lone Ranger en Lassie, en zijn upper-class vrienden (zoals de Reagans); en het Willows Historic Palm Springs Inn, waar Albert Einstein verbleef en dat nu een vast adres is voor de hedendaagse high society.

Palm Springs, Californië

Een hapje en drankje bij Melvyn’s Restaurant is zeker een must. Deze ouderwetse pianobar was een favoriet van het Rat Pack en lijkt niks te lijden te hebben gehad van de tijd of de komst van nieuwe eetgelegenheden. Voor eerlijk voedsel, vers van de boerderij, en een stukje Hollywood-geschiedenis, moet je bij Copley’s on Palm Canyon zijn. Je vindt Copley’s in de bijna 560 m2 grote voormalige residentie van Cary Grant, in de stijl van een Spaanse hoeve. Als je graag aan het zwembad wilt dineren, reserveer je een plekje bij het restaurant Purple Palm in het historische Colony Palms Hotel, ooit eigendom van een maffiabaas en de favoriete plek van Howard Hughes en Zsa Zsa Gabor.

In deze ooit kleine stad waar de grootste filmsterren samenkwamen, zie je herinneringen aan het Hollywood van weleer op elke straathoek. Er is geen garantie dat je ontdekt wordt als de nieuwste Hollywood-ster, zoals Marilyn Monroe al die jaren geleden, maar je geniet er zeker in stijl.

Trish Friesen van Trip Styler

Reacties

    Jordy

    California heeft zoveel moois te bieden maar na 1 of maximaal 2 dagen is Los Angeles met zijn hollywood, Santa Monica Pier en alle andere bekende plekken van films of series heb je het allemaal wel gezien. Het verkeer in LA moet je ook willen en kunnen omzeilen wil je enigszins kunnen genieten van deze stad. Focus je dus eerder op San Fransisco, de kustroute van Monterey tot morro bay. of in het noordelijkste deel Eureka tot Crescent City. Daarnaast heb je parken als Yosemite, Sequoia, Lassen Volcanic, Redwood en Lake Tahoe.

    03/12/2017 at 4:46 pm

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.