Voor ons als inwoners van Washington State en enthousiaste fans van de Evergreen State is het vrijwel onmogelijk om ons tot maar vijf plekken te beperken die je absoluut gezien moet hebben. Als het aan ons lag zou elke bezoeker aan de staat een eindeloze hoeveelheid tijd hebben om alle schatten van Washington te ontdekken. Er is zoveel te zien, van het met mos overgroeide Olympic Peninsula aan de Stille Oceaan tot het droge wijngebied Walla Walla aan de voet van de Blue Mountains, en alles ertussenin. Maar omdat de meeste bezoekers maar een beperkte hoeveelheid tijd hebben, hebben we ons (onder protest) beperkt tot slechts vijf aanbevelingen. En omdat de meeste bezoekers aan de staat in Seattle verblijven, richten we ons voor de volgende lijst op activiteiten die niet al te ver van Seattle af liggen.

Washington State

We weten zeker dat elke bezoeker zal genieten van de volgende vijf plaatsen, die een goede indruk geven van hoe dynamisch Washington State is, zonder al te ver van Seattle vandaan te hoeven reizen.

  1. Pike Place Market – Het is geen verrassing dat de populairste toeristische bestemming in Washington State boven aan de lijst staat. Hier vind je niet alleen de iconische Pike Place Fish Market (waar ze met vissen gooien) en de allereerste Starbucks ter wereld, maar er komen ook veel mensen om te genieten van de enorme variatie aan lokale ambachtelijke producten en geweldige restaurants. Ook de inwoners van Seattle komen naar de markt om verse bloemen en producten van de lokale boeren te kopen. En ja, we proberen zelf ook weleens een glimp op te vangen van het gooien met vis.
  1. Nationale Parken – Bezoekers die in Seattle of Tacoma verblijven kunnen binnen redelijk korte tijd bij drie Nationale Parken zijn: Olympic National Park, Rainier National Park en North Cascades National Park. We raden bezoekers aan om er één uit te kiezen en de tijd te nemen om dat park en de omgeving echt goed te ontdekken. Wie bijvoorbeeld een gematigd regenwoud wil zien, kan de veerboot over de Puget Sound nemen om het Olympic National Park te bezoeken. Ben je eenmaal aangekomen, ga dan zeker naar Hurricane Ridge (de naam is heel toepasselijk, dus neem een warme jas mee!) en het azuurblauwe water van hetLake Quinault.

Washington State, National parks

  1. Seattle Center – Een andere bezienswaardigheid in Seattle, die geen bezoeker mag overslaan, is Seattle Center. Seattle Center werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1962. Nu biedt het onderdak aan het populaire Experience Music Project (waar je alles te weten komt over de ‘grunge scene’ van Seattle), Chihuly Garden and Glass en het meest iconische bouwwerk in heel Washington State, de Space Needle.

Washington State, Seattle Center

  1. San Juan Islands – De San Juan-eilanden zijn een van de verborgen pareltjes van de staat. De gematigde San Juans (zoals de lokale bevolking ze noemt) stralen een sfeer van afgelegen, ongerepte schoonheid uit ondanks hun korte afstand van Seattle. In de juiste tijd van het jaar kun je er walvissen kijken of kajakken langs de ongerepte kusten. Of kom even tot rust met een heerlijk glas wijn terwijl je de schoonheid van de San Juans op je laat inwerken. We raden bezoekers met weinig tijd aan om een van de eilanden te bezoeken met de Washington State Ferries (want de vaartocht erheen is alleen al de moeite waard).
  1. Mount St. Helens – Aan de rand van het weelderig groene Gifford Pinchot National Forest staat een van de beruchtste inwoners van Washington State. In 1980 barstte deze vulkaan, slechts een van de velen in de Cascade Range, uit en veranderde het uiterlijk van de staat voor altijd. Sindsdien is het weer rustig (hoewel de vulkaan nog steeds activiteit vertoont), dus kun je de gevolgen van de meest vernietigende vulkaanuitbarsting in de geschiedenis van de Verenigde Staten veilig gaan verkennen.

No vacation required
Kent en Canaan beschrijven zichzelf als fanatiekelingen die hun leven zodanig hebben omgegooid dat elke dag een potentiële droomdag kan zijn. Ze begonnen een virtueel bedrijf om eindeloos veel te reizen, iets terug te doen voor de gemeenschap, en vanuit waar dan ook te leven van het werk waar ze zo van houden. Ze houden vooral van het schrijven over LHBT-vakanties, avonturen in de natuur, de technische kant van het reizen, de wereld over reizen met een doel, en chique accommodaties die niet kieskeurig zijn. Daarnaast schrijven ze over het leven en hun zigzaggende reis en avonturen via hun concept ‘No Vacation Required’. Bekijk het voor verhalen en inspiratie om je eigen versie van een ‘geen vakantie nodig’-leven te creëren.

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.