Cleveland, Ohio staat misschien niet hoog op je bucketlist, maar is desondanks zeker een bezoekje waard. Mijn schoonzus en haar man wonen in deze stad in het Amerikaanse middenwesten, gelegen aan de kust van Lake Erie. Hierdoor bezoeken Jon en ik deze stad vaak minimaal één keer per twee jaar op vakantie. Met elke reis lukt het ons om iets nieuws te ontdekken. Dit hebben we tot nu toe geleerd: De stad ademt cultuur en heeft enkele coole musea en bezienswaardigheden.

Cleveland, Ohio

Als je ooit in Cleveland bent, raad ik je aan om het volgende te bezoeken!

Rock and Roll Hall of Fame + Museum
Deze bezienswaardigheid, ontworpen door de beroemde architect I.M. Pei, werd in 1995 geopend en is het eerste museum ter wereld dat uitsluitend in het teken staat van rock & roll. Het heeft als doel om iedereen die zijn gewijde gangen bezoekt te informeren over de geschiedenis en belangrijke rol van rock & roll. Voor sommige mensen, zoals ik, is rock & roll best belangrijk.

Films, voorwerpen, interactieve kiosken en non-stop muziek, muziek, muziek is wat je bij dit eerbetoon voor rock & roll kunt verwachten. Naast zijn permanente collectie biedt het museum regelmatig plaats aan wisselende tentoonstellingen, zoals eentje ter ere van het 50-jarig bestaan van The Rolling Stones. Desondanks staat het museum voornamelijk bekend om het jaarlijks toevoegen van nieuwe artiesten aan de Rock and Roll Hall of Fame.

Cleveland Museum of Art
Er zijn veel redenen voor een bezoek aan het Cleveland Museum of Art. Een daarvan is het nieuw verbouwde atrium, het middelpunt van de andere museumgebouwen. De tweede is dat je het gratis kunt bezoeken!

En als dat nog niet genoeg is, zijn er vaste kunsttentoonstellingen te vinden over Indiase en Zuidoost-Aziatische kunst, kunst uit Japan en Korea, en hedendaagse kunst (waaronder werken van Andy Warhol). Mijn favoriete deel is echter de collectie middeleeuwse kunst. Met al die zwaarden en maliënkolders lijkt het net alsof ik op de set van ‘Game of Thrones’ ben! Het museum bevat daarnaast speciale exposities, met werken van kunstenaars zoals Vincent van Gogh en Ai Wei Wei.

Weatherhead School of Management – Case Western Reserve University
Wat hier te zien valt, is het prachtige gebouw zelf, ontworpen door Frank Gehry. Door de vele rondingen en lijnen, naast bijzonder gevormde ruimtes en gangen, vormt dit een unieke business universiteit.

Lakeview Cemetery
Wist je dat John D. Rockefeller en zijn vrouw hier begraven liggen? Kijk tijdens je bezoek naar de grote, marmeren details op de graven. Deze gravures zijn gemaakt door Italiaanse immigranten die zich in de omgeving vestigden. Het vormen zeer mooie kunstwerken die zo in een museum zouden kunnen staan. Zeker een kijkje waard! Combineer je bezoek aan de begraafplaats met een kijkje in het nabije Little Italy.

Cleveland, Ohio

Ohio City Area
Een kunst-gerelateerd bezoek aan Cleveland is niet compleet zonder een bezoekje aan Ohio City, de ‘kunstwijk’ van de stad. Dit is een cultureel zeer diverse wijk, bekend om zijn brouwerijen, restaurants en markten. Bestel een lokaal gebrouwen biertje in een van de vele pubs, geniet van een maaltijd in een van de restaurants en ga vervolgens gezellig een avondje stappen in een nachtclub.

De luchthaven van Cleveland ligt op slechts 24 kilometer ten zuiden van het stadscentrum, waardoor je eenvoudig naar Cleveland vliegt om het centrum van deze stad te ontdekken.

Beth Whitman
Beth Whitman stopte eind 2015 als Expedia Viewfinder-blogger. Ze is de oprichter en CEO van Wanderlust and Lipstick, en WanderTours. Met meer dan 25 jaar ervaring met het solo reizen, schrijft ze voor de vrouwelijke markt om vrouwen aan te moedigen de wereld te ontdekken en hun reisdromen waar te maken.

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.