Een stedentrip met het hele gezin kan een uitdaging zijn, want bedenk maar eens iets wat iedereen leuk vindt. Gelukkig is dat in Parijs niet zo moeilijk, want naast Disneyland Parijs zijn er nog genoeg andere mogelijkheden. Parijs is eigenlijk heel kindvriendelijk, met bijvoorbeeld veel speeltuinen, draaimolens en poppentheaters in parken. Bovendien is een ritje met de metro voor een kind vaak al een avontuur op zich. Of pak de batobus: een hop-on hop-off boot over de Seine. Hieronder nog wat andere tips.

Op stap bij mooi weer
In Bois de Vincennes ligt Parc Zoologique de Paris, de grootste dierentuin van Parijs, die na een grootschalige renovatie in april 2014 weer geopend is voor publiek. In vijf verschillende ‘biozones’ – Madagaskar, Patagonia, Europa, Sahel-Soedan en Amazone – leven verschillende diersoorten door elkaar.

Cavallo giostra

Jardin du Luxembourg is een mooi, groot stadspark dat voor iedereen wat te bieden heeft. Er zijn vijvers met fonteinen, meer dan 100 standbeelden, een openluchtcafé en overal in het park staan stoeltjes. Kinderen kunnen spelen in een van de speeltuinen, een ritje op een pony maken, bij het poppentheater kijken, of bij de grote vijver (het ‘grand bassin’) een houten miniatuur zeilbootje huren.

In Parc André-Citroën kun je – als de weersomstandigheden het toelaten – ballonvaren met de Ballon de Paris. Met de met helium gevulde ballon stijg je op tot 150 meter hoogte, zodat je een spectaculair uitzicht over Parijs hebt. De ballon zit vast aan een kabel, dus hoger dan 150 meter ga je niet.

Op Place Beaubourg, het plein naast Centre Pompidou (museum voor moderne kunst), is altijd veel te zien. Er zijn portrettekenaars en straatartiesten zoals mimespelers, vuurspuwers en muzikanten. De straten rondom het plein zijn autovrij en er zijn veel gezellige terrasjes. Bekijk ook de Stravinsky-fontein op Place Igor Stravinsky, met fel gekleurde draaiende beelden en fonteinen, gemaakt door kunstenaars Jean Tinguely en Niki de Saint Phalle.

En wat als het regent?
Als het weer even tegenzit is het aquarium Cinéaqua een aanrader. Er zijn 43 bassins met meer dan 500 soorten vis en zeedieren. Bij sommige bassins mag je de vissen ‘aaien’. Daarnaast zijn er bioscoopzalen, een theater en er zijn allerlei activiteiten te doen voor kinderen.

In Parc de la Vilette zijn verschillende musea te vinden, waaronder La Cité des Sciences et de l’Industrie en La Cité de la Musique. Voor kinderen is er La Cité des Enfants, een museum met leerzame activiteiten voor kinderen. Het museum is verdeeld in twee leeftijdsgroepen. Jongere kinderen kunnen zich vermaken met bouwen en behendigheidsspelletjes, en experimenten met water en lucht. Voor de wat oudere kinderen zijn de spelletjes en activiteiten onderverdeeld in verschillende thema’s, zoals het menselijk lichaam, communicatie, waterspelletjes en een TV-studio. Let op: de entreekaartjes hebben een beperkte geldigheidsduur van ca. 90 minuten!

Heb jij nog tips voor een stedentrip Parijs met kinderen? Laat het ons weten en reageer!

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.