In mei 2018 vindt op Windsor de langverwachte bruiloft van prins Harry en Meghan Markle plaats. Of je nou naar de festiviteiten gaat of gewoon even een fijn dagje in de buurt van Londen wilt doorbrengen, dit zijn de must-sees van Windsor.

dagje naar Windsor
Windsor Castle – Foto: Pixabay

1. Windsor Castle

Je kunt niet naar Windsor gaan en dan Windsor Castle overslaan. Dit is het oudste en het grootste bewoonde kasteel van de wereld en het is ook nog eens het thuis van koningin Elizabeth II. Het kasteel is door Willem de Veroveraar in de 11e eeuw gebouwd en sinds die tijd hebben hier wel 39 monarchen gewoond. Je komt in dit kasteel alles te weten over de eeuwenoude koninklijke geschiedenis door de schatten in de kamers, waar je zowel elegante meubels als beroemde schilderijen en zelfs harnassen en schitterend tafelzilver kunt vinden. Breng ook een bezoek aan St George’s Chapel, een prachtig voorbeeld van Gotische architectuur. Als je hier op het juiste moment bent, kun je de wisseling van de wacht bewonderen.

dagje naar Windsor
Great Park – Foto: Unsplash

2. Windsor Great Park

Er is geen betere plek om helemaal tot rust te komen en te genieten van de frisse lucht dan Windsor Great Park. Het park bestaat uit meer dan 2.000 hectare aan prachtige groene delen met monumenten en bijzondere planten. In het park lopen ook 500 wilde herten en het beschikt over 1.000 jaar oude koninklijke geschiedenis. Het is de moeite waard om een wandeling te maken langs de Long Walk, een prachtige laan met bomen, die van Windsor Castle naar het indrukwekkende Copper Horse Statue loopt. De kleurrijke Savill Garden, die uit de tijd van George VI dateert, is een andere mooie plek in het park.

dagje naar Windsor

3. Ascot Racecourse

De Ascot Racecourse werd in 1711 door koningin Anne opgericht en is nu nog steeds verbonden met de koninklijke familie. De jaarlijkse Royal Ascot, een hoogtepunt onder de Britse elite, dateert uit de tijd van het begin van paardenrennen, en wordt zelfs bezocht door de koningin en andere leden van de koninklijke familie. Er is altijd veel media aanwezig tijdens het evenement en er is vaak meer aandacht voor alle outfits dan voor de races! Een uitstapje naar Ascot is een geweldige mogelijkheid om de sfeer tijdens de races te ervaren en om te genieten van een fantastische picknick in de zon. Royal Windsor Racecourse, dat in de buurt ligt van Windsor Castle, is ook een aanrader voor liefhebbers van paardenrennen.

4. Windsor en Royal Borough Museum

De Windsor Guildhall, die in 2011 geopend werd door de koningin, is de plek waar prins Charles en Camilla Parker Bowles in 2005 zijn getrouwd. Dit museum is dan ook de perfecte plek om meer van de geschiedenis van Windsor te weten te komen. Het museum beschikt over een grote collectie: van prehistorische werktuigen tot Romeinse artefacten en militaire objecten uit verschillende eeuwen. Dit is dan ook een interessante en toegankelijke plek waar je met de hele familie naartoe kunt gaan.

dagje naar Windsor
By Evka W [CC BY-SA 4.0], from Wikimedia Commons

5. Eton College en het Natural History Museum

Het beroemde Eton College werd opgericht in 1440 door koning Hendrik IV en is nu nog steeds een erg invloedrijke instelling. Kleine groepen en individuen kunnen online een bezichtiging boeken, en de drie museums van Eton (het Museum of Antiquities, het Museum of Eton Life en het Natural History Museum) zijn voor het publiek toegankelijk op zondagmiddag. Met meer dan 16.000 soorten is het Natural History Museum de perfecte plek om meer over de lokale dieren en biodiversiteit te leren. Er is hier zelfs een zeldzame pagina uit Charles Darwins originele manuscript van On the Origin of Species te zien.

Als je denkt dat een dagje naar Windsor niet genoeg is, waarom maak je er dan geen weekendje van? Boek een kamer bij een van onze hotels in Windsor. Laat het ons hieronder weten als we een van je favoriete plekken in Windsor hebben overgeslagen.

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.