De Britse prins Harry en Meghan geven hun jawoord op 19 mei 2018! Treed in de voetsporen van de Britse monarchie met een dagexcursie buiten de Britse hoofdstad. Vijf ideeën voor koninklijke uitstapjes buiten Londen!

Lees ook onze blogpost over Koninklijk Londen.

1. Windsor Castle: het hart van de monarchie

dagje naar Windsor
Windsor Castle – Foto: Pixabay

Het huwelijk van Harry en Meghan wordt gevierd in de prachtige St George’s Chapel binnen het indrukwekkende middeleeuwse kasteel, op zo’n uurtje van Londen. Ontdek en verken een van de favoriete residenties van koningin Elizabeth en bekijk de andere bezienswaardigheden in Windsor. Sluit je dag af met een bezoek aan het Engelse platteland en ga naar de beroemde site Stonehenge. Wacht op de zon die ondergaat achter de eeuwenoude stenen.

2. Brighton: stranden en het Royal Pavilion

uitstapjes buiten Londen
Om een andere koninklijke toeristische bestemming nabij Londen te ontdekken, neem je de sneltrein naar Brighton voor een minivakantie aan de zuidkust. Bezoek Brighton Pavilion: dit enorme en opvallende paviljoen werd in het begin van de 19e eeuw in opdracht van George IV gebouwd en wordt gekenmerkt door zijn Anglo-Indiaanse design. Het lijkt wel alsof je de Taj Mahal bezoekt! Na genoten te hebben van fish & chips en een wandeling over de beroemde Pier, neem je opnieuw de trein, deze keer naar Lewes. Breng de namiddag door in deze charmante stad, met zijn prachtige versterkte burcht.

3. Canterbury: zetel van de Anglicaanse kerk

uitstapjes buiten Londen
De aartsbisschop van Canterbury zal de huwelijksceremonie voor Harry en Meghan leiden. Bezoek de kathedraal – een pronkstuk van de gotische kunst – en ga daarna uitwaaien aan de Kentse kust. Geniet van wat vis en zeevruchten in Whitstable, slenter langs het strand van Broadstairs en probeer Frankrijk te spotten vanaf de bekende krijtrotsen van Dover.

4. Kew Gardens: een botanische schat

uitstapjes buiten Londen
De Royal Botanical Gardens trekken al tientallen jaren zowel toeristen als botanisten. Van bonsai tot serres met futuristische alpine planten en palmbomen – in de verschillende paviljoenen ontdek je verschillende continenten. Bewonder de gigantische verzameling van meer dan 30.000 plantensoorten en de zeven miljoen exemplaren van het grootste herbarium ter wereld. Vervolg je dagexcursie in de natuur met een bezoek aan het Royal Park in Richmond upon Thames in Londen. Binnen dit beschermde gebied in het hart van de stad leven meer dan 600 herten.

5. Hampton: de Tudor-dynastie

uitstapjes buiten Londen
Hampton Court Palace is meer dan 500 jaar oud en was tot de 19e eeuw het hart van de politiek in het koninkrijk. Neem de tijd om de koninklijke appartementen in de tudorstijl te verkennen en probeer je weg te vinden in dit bekende doolhof! Om deze typisch Britse dag af te sluiten, bezoek je het Twickenham Stadium: het hart van de Engelse rugby. Je namiddag draait helemaal om de ovaalvormige bal. Verken de tribunes van dit legendarische stadion en bezoek het bijbehorende rugbymuseum.

In het Verenigd Koninkrijk is er geen gebrek aan koninklijke toeristische bezienswaardigheden! Deze bezienswaardigheden laten je meer ontdekken over de rijke geschiedenis van het Britse volk en gunnen je een blik in het diverse landschap van dit land. En dat allemaal op minder dan twee uur van Londen.

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.