Sinds de dagen van de Amerikaanse tv-series Happy Days en Laverne & Shirley is er veel veranderd in Milwaukee. Hoewel je nog steeds de ‘Bronze Fonz’, een standbeeld van een van de televisiepersonages, kunt zien aan de Riverwalk in het centrum van de stad, is Milwaukee net als Richie Cunningham volwassen geworden. De laatste jaren is de grootste stad van Wisconsin tot bestemming van wereldklasse uitgegroeid, compleet met chique restaurants, cafés die bier uit microbrouwerijen serveren, ambachtelijke distilleerderijen en een groot aanbod van uitstekende accommodaties. Als je Milwaukee eenmaal bezoekt, vraag je jezelf af waarom je dit niet eerder hebt gedaan!

Milwaukee
De Bronze Fonze

Wat ons naar Milwaukee bracht, was de wens om het beroemde muziekfestival Summerfest mee te maken. Dit 11-daagse evenement vindt jaarlijks in juni op 11 podia plaats en wordt al 35 jaar lang georganiseerd. Het is het grootste muziekfestival ter wereld en vindt plaats aan de kust van Lake Michigan. Voor minder dan 20 dollar per dag kun je allerlei optredens zien, variërend van nieuwe en nog onbekende artiesten tot grote namen. Door de jaren heen heeft het Summerfest concerten gezien onder andere Stevie Wonder, Bon Jovi, Tim McGraw en Britney Spears. Jaarlijks wordt het bezocht door zo’n 800.000 tot 1.000.000 mensen.

Een andere must tijdens je stadsbezoek is het Milwaukee Art Museum. Het gebouw is voorzien van een enorm verplaatsbaar zonnescherm in de vorm van twee enorme panelen die op zeilen lijken — met een spanwijdte van een Boeing 747! Deze zeilen worden dagelijks om 10.00 uur ’s ochtends uitgevouwen, een fantastisch gezicht. Of je nu kunstliefhebber bent of niet, dit spektakel, ontworpen door de Spaanse architect Santiago Calatrava, is zeker een kijkje waard.

Bezoek daarnaast het Harley Davidson Museum. Dit iconische museum staat in het teken van William S. Harley en Arthur Davidson, het duo dat hun bedrijf in een machinewerkplaats in Milwaukee begon. Kijk naar hun bescheiden begin en hoe het bedrijf uiteindelijk een van de meest succesvolle motorfabrikanten ter wereld werd. Het museum bevat tevens enkele motors en memorabilia. Er is daarnaast een ‘virtual ride’-kamer, waar je foto’s kunt nemen terwijl je op een Harley zit, en een Evil Knievel-videospel waarbij je probeert op een haai te springen. Als je van films houdt, moet je zeker de tentoonstelling zien met alle films waarin een Harley Davidson in voorkomt. Dit was ons favoriete deel van het hele museum.

Milwaukee is zeker een bierstad, dus een bezoekje aan een microbrouwerij is een must. Wij vonden vooral ons bezoek aan de Lakefront Brewery leuk, waar we vermaakt werden met humor voor volwassenen door de hilarische ‘Brewery Navigation Specialists’. Ze leerden ons van alles over de lokale brouwerij, terwijl onze bierglazen constant bijgeschonken werden.

Milwaukee

Een andere manier om van de foodiecultuur in Milwaukee te genieten, is via de Milwaukee Food Tour. Deze rondleiding begint bij de Riverwalk en biedt inzicht in het Duitse erfgoed van de stad, met Usinger’s Sausage, de Wisconsin Cheese Mart en Mader’s Restaurant, dat is verkozen tot beroemdste Duitse restaurant van Noord-Amerika!

Voor een echt fantastisch avondje stappen kun je terecht in The Safe House, een ontspannen bar. Nadat je de geheime ingang gevonden hebt, moet je het wachtwoord ontfutselen om naar binnen te mogen. Binnen tref je allerlei kitscherige spionagespullen en andere tierelantijntjes aan, zoals een beweegbare muur, een valluik waar bezoekers uit de vloer geschoten worden en een enorme puzzel op de muur, waar aangeschoten gasten vaak zeer verward van worden. Ook is de ernaast gelegen Milwaukee Press Club het verkennen waard. Dit is de oudste werkende persclub van Noord-Amerika, daterend uit 1882. Enkele handtekeningen die je hier op de muur aantreft zijn van beroemdheden zoals Franklin Delano Roosevelt, Bette Davis, Babe Ruth, en Barack Obama.

Over oud gesproken, de oudste cocktailbar in de stad is een leuke tip voor een drankje. Bryant’s Cocktail Lounge biedt meer dan 400 uniek gemaakte cocktails. Wanneer je de weinig verlichte kamer inloopt, die doet denken aan een Vegas-lounge uit de jaren ’60, vertel je je ober in wat voor stemming je bent. Hij of zij zal er dan voor zorgen dat de barman of -vrouw een cocktail voor je maakt die goed bij je past. Dat is zeker een persoonlijkere service dan de Fonz en Richie vroeger kregen! En dat maakt het nou precies zo leuk.

The Planet D
Dave en Deb stopten eind 2015 als Expedia Viewfinder-bloggers. Maar ze blijven mensen inspireren om op avontuur te gaan. Ze hebben in acht jaar van hun 15-jarige huwelijk ruim 100 landen op alle zeven continenten verkend, waarmee ze hun internationale publiek hebben geïnspireerd om hun dromen na te jagen en grenzen te verleggen. Dave en Deb bewijzen dat gewone mensen buitengewone levens kunnen leiden. Als ambassadeurs en vertegenwoordigers van het merk, heeft The Planet D de kans gekregen om met enkele topbedrijven te werken. Daarnaast hebben ze over de hele wereld gesproken over het volgen van je passie en wat hiervoor nodig is. Ze zijn regelmatig op tv geweest en zijn uitgelicht in publicaties van onder andere The National Post, BBC Travel en National Geographic.

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.