Brussel is de hoofdstad van België en wordt ook wel beschouwd als de hoofdstad van Europa. Dat komt doordat het bestuurlijk centrum van de Europese Unie hier is gevestigd. Alhoewel Brussel zeer internationaal georiënteerd is, zijn het vooral echt Belgische attracties, activiteiten en bezienswaardigheden die op het lijstje van menig stedentripper staan. 5 tips.

Tip 1: begin je stedentrip op de Grote Markt
De Grote Markt is de perfecte startplek om Brussel te ontdekken. Dit plein wordt beschouwd als een van de mooiste van Europa en staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je vindt er onder andere het stadhuis, het Broodhuis en historische gildehuizen. Op loopafstand bevindt zich een andere, typisch Belgische bezienswaardigheid: Manneken Pis.

Tip 2: proef de magische sfeer in het Magritte Museum
Vanaf de Grote Markt is het ongeveer 10 minuten lopen naar het Musée Magritte, met meer dan 200 kunstwerken van de Belgische surrealist René Magritte. De collectie bestaat onder andere uit foto’s, films, bronzen beelden en schilderijen. Aangezien er geen daglicht binnendringt zijn de museumzalen redelijk donker, en dat schept een magische sfeer.

Het Atomium in Brussel
Het Atomium

Tip 3: bezoek het Atomium
Het Atomium is in 1958 gebouwd, speciaal voor de Wereldtentoonstelling. Het moet een ijzermolecule voorstellen die 165 miljard keer is uitvergroot. Net als de Grote Markt en Manneken Pis is het een van de symbolen van Brussel. Het bouwwerk is maar liefst 102 meter hoog. Met een snelle lift reis je binnen no-time naar boven.

Tip 4: smul van Belgische lekkernijen
Er zijn een aantal Belgische lekkernijen die meer dan de moeite waard zijn om te proberen. De wafel is een heerlijk tussendoortje, met chocola, suiker of bijvoorbeeld aardbeien. Of gun jezelf een portie echte Vlaamse friet, bijvoorbeeld de beroemde friet van Maison Antoine aan het Jourdanplein. ’s Avonds is het heerlijk om te genieten van een Belgisch biertje. Sommige worden wereldwijd gewaardeerd, zoals Westvleteren 12, Rochefort 8 en St. Bernardus.

Brusselse wafels
Overheerlijke wafels

Tip 5: bekijk ‘beroemd ondergoed’ in het Slipmuseum
Over naar een ander museum: Musée du Slip. Van een heel andere orde, want in het Slipmuseum worden de muren gesierd met ondergoed. Een idee van Jan Bucquoy, in België bekend als een provocerende kunstenaar. Wiens boxers, onderbroeken en slipjes kom je er zoal tegen? Ze zijn voornamelijk van mensen die in België bekend zijn, zoals Brigitte Lahaie, een filmactrice en een van Frankrijks eerste pornosterren.

Wat weet jij van Brussel? Deel je tips onderaan dit artikel.

(Dit artikel is een bewerking van ‘5 choses à faire à Bruxelles’ geschreven door Fabienne Henry, community manager van Expedia Blog France).

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.