Een bekend spreekwoord luidt: alle wegen leiden naar Rome. Het is dus heel aannemelijk dat je Rome ooit zult bezoeken. Als je daar dan bent, wat moet je dan op z’n minst gezien en gedaan hebben? 5 tips.

Tip 1: bezoek Vaticaanstad, de kleinste staat ter wereld
Een bezoek aan het Vaticaan is een absolute must als je in Rome bent. In het centrum van de Rooms-Katholieke Kerk vind je tal van indrukwekkende bezienswaardigheden, zoals het Sint-Pietersplein, de Sint-Pietersbasiliek, het Apostolisch Paleis en uiteraard de beroemde Sixtijnse kapel. Let op: neem geen foto’s binnen in de Sixtijnse Kapel, dat is verboden. Onze tip: koop een mooie ansichtkaart in het winkeltje bij de uitgang.

Sixtijnse Kapel, Rome
De fresco’s op het plafond van de Sixtijnse kapel.

Tip 2: beproef je geluk bij de Trevifontein
Van oudsher wordt er kleingeld in de Trevifontein gegooid, die bekend staat als Rome’s grootste en bekendste fontein. Hoe dat gebeurt, luistert nauw. Ga met je rug naar de fontein staan, sluit je ogen, denk aan Rome en gooi met je rechterhand 1 munt over je linkerschouder als je ooit wenst terug te keren naar Rome. Gooi je 2 munten, dan vergroot je de kans je geliefde in Rome tegen te komen. Maar pas op: 3 muntjes en je gaat trouwen óf scheiden! Levert het jou niets op, dan wel iemand anders. De gemeente vist het geld namelijk uit de fontein en doneert het aan goede doelen.

Tip 3: hang rond met je fototoestel op de Piazza Navona
Een plek waar je wél foto’s mag maken is Piazza Navona. Dat gebeurt dan ook volop, want dit plein – gelegen in een van de oudste buurten van Rome vlakbij het Pantheon – is een van de populairste toeristische hotspots. De verzameling barokke architectuur, met onder meer een kerk en maar liefst drie fonteinen, maakt het tot een zeer geliefde plek.

Piazza Navona
Piazza Navona

Tip 4: relax in Villa Borghese
Villa Borghese is een prachtig openbaar park waar fonteinen, tempels, standbeelden en musea elkaar afwisselen. Een van de hoogtepunten is Villa Medici: een groot landhuis uit de 16e eeuw dat bewoond wordt door onder andere kunstenaars, schrijvers en archeologen. Binnen zijn klassieke beeldhouwwerken te bewonderen. Villa Borghese is mooi om doorheen te wandelen en biedt hartje zomer een welkome afwisseling als de temperaturen in het centrum oplopen.

Tip 5: proef het verrukkelijke Italiaanse ijs
Je mag Rome niet verlaten voordat je het beroemde Italiaanse ijs hebt geprobeerd. Er zijn zoveel goede ijssalons te vinden, zoals Giolitti en Fata Morgana. Beoordelingen van Nederlanders als ‘het lekkerste ijs dat ik ooit gegeten heb’ zeggen toch genoeg?

En er zijn natuurlijk nog véél meer dingen die je kunt doen en bekijken in Rome die zéér de moeite waard zijn. Denk aan het Colosseum, de Spaanse Trappen, het Forum Romanum en het Pantheon.

Wat weet jij van Rome? Deel je tips onderaan dit artikel.

(Dit artikel is een bewerking van ‘5 choses à faire à Rome’ geschreven door Fabienne Henry, community manager van Blogs de Voyage).

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.