Er zijn een aantal wereldsteden die de bijnaam ‘the city that never sleeps’ hebben. New York is daar een van. Met recht, want er is 24/7 iets te zien, doen en beleven. In dit artikel gaat het niet zozeer over attracties en bezienswaardigheden in New York, maar over ultieme locaties om de New Yorkse sfeer te proeven. 5 tips.

Tip 1: bekijk New York vanaf de gratis Staten Island Ferry
Er zijn weinig plekken te noemen waar je zo’n prachtig uitzicht hebt als vanaf de Staten Island Ferry. Het Vrijheidsbeeld en de skyline van Manhattan komen prachtig in beeld. Niet voor niets een populaire activiteit en deze veerboot is ook nog eens gratis! Wat veel mensen niet weten is dat Staten Island, waar de ferry uiteindelijk aanmeert, ook de moeite waard is om te ontdekken. New Yorkers noemen het ook wel een ‘hidden gem’, een verborgen pareltje. Highlights zijn de Staten Island Zoo, Staten Island Children’s Museum en de Snug Harbor Cultural Center & Botanical Garden.

Brooklyn Bridge en lower Manhattan in New York
Brooklyn Bridge en lower Manhattan in New York

Tip 2: loop over de Brooklyn Bridge
Als je terugvaart met de Staten Island Ferry meer je aan vlakbij de Brooklyn Bridge: een uitgelezen kans om deze beroemde brug van dichtbij te bekijken, er overheen te lopen en te genieten van het mooie uitzicht vanaf deze brug. Architecten John en Washington Roebling hoopten in 1883 de mooiste brug ter wereld te bouwen. Aan jou om te beoordelen of dat is gelukt.

Tip 3: bezoek het Guggenheim Museum
Teruggekeerd in Manhattan? Vervolg je stedentrip dan met een bezoek aan het Solomon R. Guggenheim Museum. Binnen zijn moderne kunstwerken te bewonderen van wereldberoemde kunstenaars als Karel Appel, Pablo Picasso en Marc Chagall. Maar je hoeft niet naar binnen om iets kunstzinnigs te zien; de spiraalvormige, futuristische buitenkant is een kunstwerk op zich.

Guggenheim Museum in New York
Guggenheim Museum

Tip 4: beklim de Empire State Building
Ontzettend toeristisch, maar zeer de moeite waard: de Empire State Building, een Amerikaans icoon en een van de hoogste gebouwen van de Verenigde Staten. Reis naar de top van het 381 meter hoge gebouw en geniet van het uitzicht. Om daar te komen moet je verschillende keren overstappen van lift. Wist je trouwens dat de aluminium naald boven op het dak oorspronkelijk een aanlegplek voor zeppelins was?

Hotdog

Tip 5: eet een hotdog in Central Park
Waarschijnlijk is het geen onvergetelijke culinaire ervaring, maar het hoort bij de Amerikaanse cultuur: de hotdog. Verkrijgbaar in honkbalstadions, maar ook op iedere straathoek. Tip: koop een hotdog in Central Park en eet ‘m op terwijl je ontspant in New Yorks bekendste park.

Wat vind jij typisch New York? Deel je tips onderaan dit artikel.

(Dit artikel is een bewerking van  ‘5 choses à faire à New York’ geschreven door Fabienne Henry, community manager van Blogs de Voyage).

 

Reacties

  Jordy JOAT Travel

  Mijn persoonlijke Tips:

  1, 9/11 Memorial
  2. Top of the Rock
  3. Statue of Liberty
  4. Times Square
  5. Intrepid Sea Air & Space Museum

  Vervoer: probeer de New York Watertaxi, naar mijn mening echt geweldig alternatief op de Big Bus tours. kan ook gewoon op de New York Pass dus kost je niets extra’s
  geef ook nog een vanaf het wat een prachtig uitzicht op de Brooklyn Bridge en het statue of liberty

  03/12/2017 at 5:27 pm

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.