Antwerpen, de meeste Nederlanders zijn er wel een keer geweest. Om uit eten te gaan, te genieten van de Bourgondische sfeer en uiteraard om te winkelen. Tuurlijk, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is prachtig, net als de Grote Markt en het Steen, maar winkelen is ook belangrijk!

Veruit de bekendste winkelstraat van Antwerpen is de Meir. Als je met de trein naar Antwerpen komt, loop je vanaf het station via de Meir naar het historische centrum. Niet te missen dus. In deze winkelstraat vind je winkels van alle bekende ketens, zoals Esprit en H&M. Veel winkels die we in Nederland ook hebben dus – inclusief de Hema, Kruidvat, Blokker en Bart Smit. Maar om daarvoor nou speciaal naar Antwerpen te gaan…

Pracht en praal in de Stadsfeestzaal
Als je toch over de Meir loopt, stap dan zeker even naar binnen bij de Stadsfeestzaal. Dit mooie gebouw uit 1908 is na jarenlange restauraties in 2007 opengesteld voor publiek als exclusief winkelcentrum, met een prachtig interieur compleet met champagnebar. Je vindt er 40 winkels verdeeld over 4 verdiepingen. Een ander populair winkelcentrum is de Grand Bazar Shopping Center vlakbij de Groenplaats, met onder meer Fnac (boeken, muziek, DVD’s en games), woonwinkel Habitat en supermarkt Carrefour.

Mode
Voor de wat exclusievere boetiekjes met merken als Gucci en Armani moet je in het Quartier Latin zijn, ten zuiden van de Meir. De Schuttershofstraat kun je een beetje vergelijken met de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. In deze buurt zijn ook een paar goede interieurzaken te vinden. Echte fashionista’s moeten naar de Nationalestraat en omgeving, waar grote namen uit de Antwerpse modewereld zijn gevestigd. In de Kammenstraat vind je niet alleen chique boetieks, maar ook streetwear voor ‘the hip & trendy’.

Authentiek en sfeervol
Voor een goede lunch, de lekkerste chocola, de echte ‘Antwerpse handjes’ en exclusieve delicatessen moet je naar winkelgebied de ‘Wilde Zee’, met sfeervolle straatjes als de Korte Gasthuisstraat, de Lombardenvest, de Wiegstraat, de Groendalstraat en de Schrijnwerkerstraat. Daarnaast kun je hier ook terecht voor mode, schoenen, interieur, sieraden en accessoires. In deze wijk staat authentiek vakmanschap centraal.

Rommelmarkt

Markten
Elke zaterdag  is op de Oudevaartplaats de Exotische markt (ook wel ‘Vreemdelingenmarkt’ genoemd), met lokale, Turkse, Marokkaanse en mediterrane producten, exotische kruiden, verse vis, fruit en groente. Tja, en dan is er nog de bekende Vogeltjesmarkt, elke zondagochtend eveneens te vinden rondom de Oudevaartplaats en het Theaterplein. De Vogelenmarkt (officiële naam) bestaat al sinds de 16e eeuw als markt waar vooral pluimvee en kleinvee werden verkocht. Tegenwoordig is de markt uitgebreid met onder meer kleding, huishoudartikelen en antiek, en is het ‘vogelaandeel’ beperkt. Kleine huisdieren als jonge poesjes en hondjes mogen hier inmiddels niet meer verkocht worden. Gelukkig maar, want voor dierenliefhebbers was (en is) deze markt geen aanrader.

O, en mocht je na al het winkelen toch nog geld over hebben: in de buurt van het Centraal Station zitten veel juweliers waar je diamanten kunt kopen.

Heb jij nog winkeltips  voor Antwerpen? Laat het weten in een reactie onderaan deze pagina!

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.