Het is inmiddels een aantal maanden geleden sinds mijn bezoek aan Montana en ik moet toegeven dat mijn hart nog altijd niet van de ervaring is hersteld. De staat heeft iets waardoor je er terug naartoe wilt blijven gaan. In veel gevallen heeft dit ertoe geleid dat mensen er hun nieuwe thuis van gemaakt hebben.

Montana

Van Missoula tot de Glacier Mountains, de momenten voor even rust en bezinning lijken eindeloos. Als je graag even alles achter je wilt laten en de rust van het ongehaaste reizen wilt meemaken, is Montana de ideale plaats. Hier zijn enkele goede redenen om even te onthaasten en Montana te leren kennen.

Cultuur
Aan de oppervlakte, en ik zeg dit zowel als New Yorker als vrouw met donkere huid, lijkt Montana niet heel divers. Vergeleken met grotere steden is het dat ook niet, maar er is hier zeker geen gebrek aan menselijke diversiteit of cultuur. Er zijn hier allerlei unieke verhalen, een rijke geschiedenis en een fantastische groep inwoners die niet alleen onze aandacht nodig hebben, maar deze ook zeker verdienen.  Er is geen betere plek om de geschiedenis van Montana te begrijpen dan via de oorspronkelijke bewoners van het land die er wonen. Als je het geluk hebt om getuige te zijn van een Pow Wow,  een rondleiding te nemen, of zelfs de kans krijgt om een lid van een inheemse stam van Montana te spreken, maak er dan optimaal gebruik van. Voor mij werd de stad hierdoor nog specialer en kreeg ik Montana op manieren te zien die hiervoor niet mogelijk waren.

Montana

Cowgirlmagie
Leg je telefoon weg en begeef je naar een ranch voor de kans om oog in oog te staan met de prachtige paarden van Montana. Ook is het een kans om een paar cowboys te ontmoeten! Al moet ik bekennen dat ik niets indrukwekkender vindt dan om cowgirls in actie te zien. Ik heb niets tegen jongens hoor, maar deze vaardigheden wil ik echt leren van deze sterke, talentvolle en gewoon stoere meiden.

Montana

Zonsondergangen
Of je nu in de bergen, valleien of op het platteland bent, maak zeker wat tijd vrij om de zonsondergang te bewonderen. Dit kan het beste met een groep vrienden rond een kampvuur, maar zelfs als je solo bent zul je niet teleurgesteld raken.

Montana

Glacier National Park
Dit park vol schone landschappen wordt ook wel de kroon van het continent genoemd, en ik kom gewoon woorden tekort om het te beschrijven.  Ik zal alleen zeggen dat de wifi-vrije zones van het park echt ideaal zijn. Je raakt daardoor namelijk niet afgeleid van dit fantastische wonder dat Moeder Natuur hier voor je heeft achtergelaten. Van alle redenen om je even af te sluiten van de online wereld, is dit de beste. Je zult zeker voor Montana vallen tijdens een bezoek aan dit fantastische park!

Montana

Onverwachte ontmoetingen
Vergeet natuurlijk even al je gadgets en let goed op alles om je heen als je wandelt of de wildernis van Montana ontdekt. Veiligheid staat altijd voorop. Je weet namelijk nooit wat je onderweg tegenkomt. Zo zijn beren slechts een van de vele mogelijkheden. Soms zijn deze ontmoetingen niet zo bedreigend. Natuurlijk is het altijd goed om je afstand te houden, maar als je dan ineens een wild dier ziet is het altijd een mooi moment. Je wilt dan zeker niet zodanig afgeleid zijn dat je ze mist!

Montana

Een aantal mensen die me geholpen hebben om niet door de online wereld afgeleid te worden, en volop van mijn ervaring te genieten, waren de gidsen van Glacier Guides. Door hen genoot ik optimaal van de natuur, waarbij ik onderweg echte adrenalinekicks kreeg!

Montana

Mijn verblijf in het Flathead Lake Lodge haalde de cowgirl in mij naar boven, en overnachten in het Lake McDonald Lodge midden in het park was een topmanier om te onthaasten en te ontspannen.

Carol Cain
Carol Cain blogt over reizen en eten, en houdt ervan om haar avonturen te delen, met of zonder haar fijne gezin mee, in de hoop anderen te inspireren.  Carol komt oorspronkelijk uit Brooklyn en heeft in het buitenland gestudeerd en gewoond, ervaringen waardoor ze een passie voor wanderlust gekregen heeft. Haar reisverhalen zijn zowel op papier als online gepubliceerd, net als via uitzendingen waar ze zowel voor Spaanse als Engelse media heeft gepresenteerd, waaronder Telemundo, CBS, NBC en ABC. Zeg even gedag via Twitter!

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.