Soms heb je dat, als je samen op reis gaat, dat je niet altijd dezelfde dingen wilt doen. Met reismaatje en collega pioneer Philippe ben ik een paar dagen in Brussel. Hij wil graag naar het frietmuseum, maar ik wil de Marollen ontdekken. Helaas hebben we niet genoeg tijd om het allebei te doen. Ik twijfel nog even, want ik ben ook erg benieuwd naar het frietmuseum, maar besluit toch naar de Marollen te gaan.

DaisyAndPhilippe

Philippe en ik besluiten elkaar een brief te schrijven. Ouderwets, zoals dat vroeger ging, om elkaar te vertellen hoe het was. Zo beleef ik ook een beetje Philippe’s dagje uit en kan hij zien wat ik gedaan heb.

Bonjour Philippe,

Ca va? Met mij gaat het goed. Ik kom net terug van de vlooienmarkt op de Marollen waarover ik je vertelde. Om in de Marollen te komen nam ik de openbare lift vanaf het Justitiepaleis. Wist je dat die er is? Heel gek, dan ga je zo een paar meter omlaag in dezelfde stad. Maar voor je instapt moet je echt even genieten van het uitzicht over de stad. Zo gaaf!

lift
De ingang naar de lift. Hieronder de ligt de bekende volkswijk Marollen


Iemand vertelde mij dat de Marollen het echte, oude Brussel is. Een hartelijke volkswijk waar mensen nog echt onderhandelen over de prijs van oude rommel en antieke spullen. Het is jammer dat het zoveel regende, want het was er een stuk rustiger op de vlooienmarkt dan wat ik eerder op de foto’s zag. Maar toch heb ik een paar bijzondere dingen gezien.

Marollen
Met beter weer is dit hele plein gevuld met kraampjes

Marollen

De markt is elke ochtend. Tientallen, soms wel honderden, handelaren verzamelen zich daar met hun tweedehands spullen. Van exotische beeldjes tot oma’s serviesgoed, werkelijk alles kun je er vinden. Sommige spullen zijn wel echt rotzooi, hoor. Ik zag natgeregende videobanden en een doos vol gebroken kopjes. Aan de andere kant, als je een mozaïekwerk wilt maken is dat wel weer handig.

Marollen
Wie goed zoekt vindt misschien nog iets kostbaars

TanteopReis

Er waren ook heel veel mooie spullen. Ik zag een prachtige, ouderwetse vogelkooi. Zo’n ronde, waar Tweety ook in woont. Maar ja, wat heb ik er aan. Ik ben niet genoeg thuis voor een huisdier. Hoe gaat het eigenlijk met je kat?

In de kleine straatjes die samen de wijk Marollen vormen zijn nog veel meer handeltjes. Meer dan 250 winkels met antiek, vintage en tweedehands spullen. Heel fijn, want ik moest echt even schuilen voor de regen. Dat deed ik in de Passage, om de hoek van de markt. Wauw, Philippe, daar had je echt bij moeten zijn! Wat een geweldige winkel! Drie verdiepingen met de meeste bijzondere curiosa. Het leek wel een museum. Kon ik het allemaal maar mee naar huis nemen, dan had ik nu een ander interieur.

Game of Thrones
Er was zelfs een Game of Thrones hoek ingericht. Kijk je dat?

Drieverdiepingen

Gangpad

Oké, de regen was niet zo prettig, maar ik heb er echt geen spijt van dat ik naar de Marollen ben gegaan. Als ik nog eens ga, dan met mooi weer en een lege koffer, zodat ik zoveel mogelijk mee naar huis kan nemen. Hoe was het in het frietmuseum?

Liefs en hopelijk tot snel,

Daisy Pioneer

PS. Als je nog eens naar Brussel gaat, beloof me dan dat je naar de Marollen gaat. You’ll love it! Hier alvast een paar tips voor het geval dat 😉

  • De vlooienmark is elke dag van 7.00 uur tot 14.00 uur. Vooral op zaterdag en zondag staat het plein vol met dozen om in te snuffelen.
  • De handelaren vragen altijd te veel voor hun spullen, want op de Marollen hoor je af te dingen. Maar dat kun jij wel.
  • Er is een winkeltje tegenover de markt die Modes heet, waar ze geweldige tweedehands kleding verkopen. Van die truien die jij vaak draagt. Een bezoekje waard.
  • Als je trek krijgt eet je natuurlijk Vlaamse friet uit een puntzak. Dan kun je terwijl je eet over de markt blijven slenteren. Handig! De friet haal je bij het frietkot op de Kapellemarkt.

Veel plezier!

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.