Ik vermaak me nog altijd uitstekend in mijn eigen (nu wel erg) koude kikkerlandje. Toch ga ik een paar dagen de grens over. Brussel staat deze week op de planning. Niet zo ver, wel heel leuk. Ik ga niet alleen. In de Europese hoofdstad ontmoet ik de Franse Expedia Pioneer collega Philippe. Een soort ‘meet in the middle’. Hoe leuk is dat?

Manneke Pis

Wij hebben besloten dat we Brussel op een originele manier willen ontdekken. We zijn allebei vrij competitief (anders waren we nooit Expedia Pioneer geworden), dus hoe kan dat beter dan door een race door de stad? En natuurlijk leggen we alles vast op video.

Wie er het eerste is!

Niets zo Belgisch als een goed gevulde praliné. Tijdens de run kreeg ik de tip om mijn chocolaatje te halen bij Pierre Marcolini. De chique chocoladeboetiek verkoopt chocolade in prachtige vormen. Je stelt daar geen doosje bonbons samen, maar een ecrin. Dat is een ander woord voor juwelendoosje.
In de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen vind je nog veel meer bonbonwinkels. Van superchique tot gezellig en knus. De chocoladeliefhebber is hier aan het juiste adres.

BelgiumChocolat

Philipe heeft het voor elkaar. Hij scoort een verse Brusselse wafel in Maison Dandoy. In de binnenstad van Brussel wemelt het van de kleine wafelwinkeltjes. Tip! Koop je wafel in een bakkerij, zoals de Maison Dandoy. Daar worden ze vers gebakken. Bij de meer toeristische zaakjes ligt een wafel vaak al een tijdje te wachten op een koper. Dat kan nooit zo lekker zijn.

ChocolatShop

Uiteindelijk vinden we ze allebei: Manneke Pis en Jeanekke Pis. Maar wist je dat er ook een Zinneke Pis is? Dat is een standbeeld van een hond die tegen een paaltje pist. Leuk voor morgen? Wie weet. Nu is het tijd om mijn biertje op te eisen.
<

Delirium
We drinken ons biertje tegenover Jeanneke Pis in het Delirium Café


Het Delirium Café is beroemd vanwege het grote assortiment bieren. In 2004 kreeg het een vermelding in het Guinness Book of Records omdat er meer dan 2000 soorten bier op het menu staan. Het is moeilijk kiezen, dus ga ik voor het huisbier. Eén Delirium biertje voor mij.

Delirium Bar

Delirium Cafe
Proost!

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.