De top-5 tips bij het afsluiten van een reisverzekering

Het doel van een vakantie is simpel: ontspanning en plezier. EMaar een beetje bescherming en zekerheid hoort daarbij. Als er iets verkeerd gaat, dan is het geruststellend om te weten dat er een verzekeringsmaatschappij klaarstaat om te helpen. Een gepastegoede reisverzekering is daarom cruciaal.

1. Lees altijd de kleine lettertjes

Reisverzekeringspolissen bevatten uitzonderingen, het is dus het is van vitaal belang dat je weet wat ze zijn. Claims kunnen afgewezen worden als de polishouder niet de juiste voorzorgsmaatregelen heeft genomen . aan alle voorwaarden voldoet. Als je bijvoorbeeld na een ongeval een claim indient en dronken bleek te zijn, dan zal de claim waarschijnlijk afgewezen worden.

Voorwaarden en bepalingen zijn daarom essentieel leesvoerDus hoe saai ook, lees altijd goed de voorwaarden.

2. Laat je niet verleiden door de prijs

Een dealaanbieding is altijd mooi, maar goedkope polissen die je niet de nodigejuiste bescherming bieden zijn een verkeerde besparing zijn een valse economie . DoorzoekGa naar prijsvergelijkingssites om een op maat gemaakte verpoliszekering te vinden tegen de beste prijs.

3. Kies je voor een avontuurlijke sportvakantie?

Languitui op het strand liggen is niet voor iedereen de ideale vakantie. Dus als je een adrenalinejunkie bent die graag de skilatten onderbindt of zonder aarzelen aan een bungeekoord hangt, gaat bungeejumpen, controleer dan even of je polis deze 'gevaarlijke' activiteiten dekt. Over het algemeen Meestal moet je extra betalen om hiervoor verzekerd te zijn.

4. Controleer je bestemming

Liggen Turkije en Egypte in Europa? Al kan het antwoord evident lijken, sommige verzekeraars rekenen zedeze bijlanden tot Europa, terwijl anderen dat net niet doen. BBij wereldwijde dekking zijn niet altijd de VS, Canada of de Caraïben niet altijd inbegrepen.

Ga er niet blindelings vanuit dat je dezelfde atlaswereldkaart hebt als je verzekeringsbedrijaarf! Controleer dat goed voordat je op reis gaat.

5. Koop niet dubbel Verzeker je niet dubbel!

Echt, Hhet gebeurt, echt waar! Bij veele 'premium' bankrekeningen zijn reisverzekeringen inbegrepen, dus weet goed of je al een polis hebt en wat die dektzorg dat je weet waarvoor je al verzekerd bent. Ga geen verzekeringen combineren om iets gedekt te krijgen. ZeElke verzekeraar hebben allemaaleeft z’n eigen voorwaarden en ze betalen daarom alleen hun deel van een claim.

Reacties

Je kunt niet meer reageren.