Ik moet bekennen dat ik een beetje sceptisch was over deze dag. Sterker nog, ik had er eigenlijk niet zo’n zin in. Uren wachten tussen Oranjefans, leunend tegen de hekken. Maar niets is minder waar. Op Prinsjesdag zijn we allemaal vrienden. Met of zonder oranje muts. En als die Gouden Koets met het Koninklijk paar voorbij rijdt, voel je toch even dat je hart een vrolijk sprongetje maakt. Keek Maxima mij nou aan? Of verbeeld ik me dat maar. Het maakt niet uit, het was evengoed een geweldige dag.

Gouden Koets
Dit is mijn beste kiekje van de Gouden Koets. Niet slecht voor een beginner.


Om 8.15 uur kom ik aan op Den Haag Centraal. Het is er rustig. Ik zie nog geen oranje hoedjes. Ik heb gehoord dat de tram niet naar de binnenstad rijdt, dus ik loop in 15 minuten naar Paleis Noordeinde. Een enkeling heeft zich al opgesteld langs de hekken, maar de drukte valt mee. Of tegen. Dat is maar hoe je het bekijkt.

Voorbereiding Prinsjesdag
Als je jouw beste plek uren bezet moet houden is het best slim om een boek en een stoeltje mee te nemen.


Al snel ontmoet ik Pauline en Marieke, twee zusjes uit Tilburg. Zij staan al twintig jaar lang elk jaar vooraan tijdens de optocht. Tot mijn verbazing staan zij te kletsen met een oude bekende. Wendy! Wat leuk. Wij hebben samen stage gelopen bij de NOS en nu werkt zij bij Radio 2. Het is een vrolijk weerzien en na een kop koffie en een vorstelijke cupcake hoor ik helemaal bij de groep. Zo makkelijk maak je nieuwe vrienden op Prinsjesdag.

Pauline en Marieke
Hoe kan het ook anders. Elke nieuwszender wil een interview met Pauline (links) en Marieke. Ze zien er prachtig uit!


Dat is maar goed ook. Want het wachten duurt lang. Pas om 13.00 uur komt de stoet met de Gouden Koets voorbij. Maar voor wie zich goed voorbereidt is het wachten geen probleem.

Dit moet je doen voor een onvergetelijke PrinsjesdagPauline en Marieke nodigen mij uit om met carnaval een dagje in Tilburg langs te komen. Na zo’n topdag sla ik dat aanbod natuurlijk niet af. Tot snel dames!

Balkonscene paleis noordeinde
Wat zouden ze tegen elkaar zeggen terwijl ze daar zo staan te zwaaien?
Koffertje Prinsjedag
Op het Binnenhof vang ik ook nog een glimp op van het beroemde koffertje.


Nu snel uitzoeken of ik er volgend jaar op vooruit ga. Ga jij er in het nieuwe jaar op vooruit?

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.