Als je als foodie nog niet in de Markthal in Rotterdam bent geweest, moet je er als de wiedeweerga heen. Een enorm foodcourt vol kleine foodshops en grote restaurants, waar het maar om één ding gaat: culinair genieten. In dit artikel nemen we je mee op reis langs onze vijf favorieten in de Markthal.

Food Markthal Rotterdam
Foto: De Groene weg

1. VLEES BIJ DE GROENE WEG

Wat is er nou fijner om te doen in een weekend dan lekker vlees halen en er vervolgens thuis mee aan de slag gaan? De Groene Weg is een biologische slagerij in de Markthal waar de grote stukken vlees door de slagers ter plekke op maat worden gesneden. Ambachtelijker en verser kan het niet. Oh ja: mocht je je lamsrack of entrecôte al in de tas hebben, dan kun je onderweg nog een broodje halen; op de biologische broodjes van Le Perron (ook in de Markthal te vinden) legt de slager zijn vleeswaren.

2. ZOETE VERLEIDINGEN BIJ DE PATISSIER

Van macaron tot bonbon, en van éclair tot etagetaart. De Patissier heeft het allemaal. Maar onze favorieten zijn toch de financiers van deze patissier, bijvoorbeeld met chocolade, botercrème en praliné mayonaise.

Food Markthal Rotterdam
Foto: De Patissier

3. BROOD BIJ LE PERRON

Tom en Yvonne Zopfi bakken hun biologische brood van Le Perron in de Markthal. Authentieke broodjes met Franse allure. Maar ook de gevulde broden zijn goddelijk om thuis in de oven op te piepen.

Food Markthal Rotterdam
Foto: Culy.nl

4. PINTXOS BIJ BASQ KITCHEN

Echt Spaans genieten doe je bij Basq Kitchen. Chef Alvaro Martinez verzorgt lunch en diner (eventueel met wijnarrangement) vol Baskische smaken. Klassiekers als Ibérico ham en calamares, maar ook smakelijke vondsten als sarteneko: op lage temperatuur bereid ei met paprika en schuim van aardappel en spek. Ook de desserts zijn een aanrader: Baskische broodpudding met vanille-ijs, of de manzana: geroosterde appel met hazelnoten-ijs.

Markthal Rotterdam Jamies Italian
Foto: Jamie’s Italian

5. ETEN BIJ JAMIE’S ITALIAN

Yes, ook Jamie is te vinden in Rotterdam! Nou ja, zijn restaurant dan. Het concept is een sfeervol buurtrestaurant geïnspireerd op de Italiaanse eettafel. Dat de prijzen betaalbaar zijn en de sfeer toegankelijk is, is belangrijk, maar voorop staat dat het eten vers, niet te moeilijk en van de beste kwaliteit is. De kaart is samengesteld door Jamie Oliver én zijn mentor Gennaro Contaldo.

Lees ons report over Jamie’s Italian hier. De Markthal bevindt zich op de ds. Jan Scharpstraat 298 te Rotterdam, om de hoek van station Rotterdam Blaak. Kijk hier voor meer informatie en de openingstijden.

Artikel: Culy.nl

Tijdens haar Pioneerjaar bezocht Daisy Scholte ook de Markthal in Rotterdam.

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.