Elke keer als we vrienden vertellen over onze reis naar Palermo, lijkt het wel alsof we dat fantastische weekend opnieuw beleven. Deze Siciliaanse stad is uniek en heel intens. De geuren, de architectuur, de mensen en het eten maken van Palermo een magische en onvergetelijke stad.

Food Palermo

Als je een nieuwe stad bezoekt, kun je je het beste laten leiden door mensen die je de stad laten ervaren als de echte bewoners van die stad. Tijdens onze reizen is er weinig ruimte voor toeristische plaatsen of de zogenaamde trendy ‘hotspots’; wij willen doen wat de ‘locals’ doen en 100% genieten van de tradities van een stad.

Palermo

Naast het bezoeken van de beroemde Ballarò-markt, de Cappella Palatina, het Piazza Marina en de Quattro Canti (het centrum van Palermo), moet je absoluut tijd vrijmaken voor het eten, dat buitengewoon lekker is. Hierbij mag je zeker I Cuochini niet vergeten, de plek waar de echte Palermitanen naartoe komen om hun honger te stillen. Dit grillrestaurant en winkel ligt aan een binnenplaats op nummer 68 van de Via Ruggero Settimo, tussen het Teatro Massimo en het Teatro Politeama in.

Food Palermo

Het eerste bewijs van hun kwaliteit is de constante rij mensen die staan te wachten op hun beurt om allerlei lekkernijen te bestellen. Luister naar de mensen die er in het lokale dialect een gesprek voeren, tips uitwisselen, advies geven en elkaar groeten. Het menu is geschikt voor alle budgetten: in deze authentieke eetgelegenheid komen zowel liefhebbers van fast food als traditionele cuisine aan hun trekken. Zodra je de wachtrij doorstaan hebt en bij de toonbank bent aangekomen (waar je de chef-koks aan het werk kunt zien), begint het moment van het echte genieten en besluiteloosheid: panzerotti, focaccia, arancini met vlees, timballetti, vleespennen … je weet niet waar je moet beginnen! Een groot voordeel: je kunt alle klassieke gerechten van dit Siciliaanse grillrestaurant in kleine porties bestellen, zodat je meer dan alleen kunt proeven … dat is in ieder geval wat wij hebben gedaan!

Onze favoriete lokale specialiteit was de Panzerotto met buffelmozzarella, ansjovis en kerstomaten. De specialiteit die je echt alleen bij I Cuochini kunt vinden, is een pasteitje met vlees. Het is het oudste product van dit restaurant en bestaat uit zoet kruimeldeeg gevuld met rundvlees, tomatensaus en een mix van traditionele Siciliaanse kruiden.

Food Palermo

Deze plek is echt uniek, en je kunt niet zeggen dat je in Palermo bent geweest als je niet minstens één keer bij I Cuochini bent geweest! Als het kon boekten we nu onmiddellijk een vlucht en renden we naar I Cuochini om een hele doos vol lokale lekkernijen te bestellen. Lijkt dit jou ook wel wat, dan raden we je aan een kijkje te nemen op Expedia.nl, waar je geld kunt besparen door je vlucht en hotel samen te boeken. Geld dat je daarna kunt gebruiken om jezelf te trakteren op heerlijke etentjes in de stad.

We hopen je interesse in deze prachtige stad te hebben gewekt en wie weet, misschien komen we elkaar wel tegen in de straten van Palermo of in de rij bij I Cuochini. 😉

Auteurs: Riccardo en Stefano van Gnambox.

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.