Belle Campagne is een klein restaurant met 50 plaatsen in het hart van de wijk Saint Pierre in Bordeaux. De twee managers Manuel Dagens en Adrien Bucquet, beiden afkomstig uit Gironde, ontmoetten elkaar op de hotelschool van Talence. Na wat geëxperimenteerd te hebben in de branche, besloten ze om hun krachten te bundelen en openden ze in september 2013 Belle Campagne.

Als je hier eet, krijg je de essentie van Aquitanië op je bord: dit restaurant koopt producten namelijk alleen rechtstreeks in bij lokale boeren. Alles moet zijn geproduceerd en/of verwerkt binnen een straal van 250 kilometer van het restaurant, met uitzondering van suiker en koffie. Hier vind je dus alleen verse seizoensproducten die zorgvuldig zijn geselecteerd door Manuel, die elke week zijn leveranciers bezoekt. Daardoor kunnen hij en zijn chef-kok Clément Duport hun kennis effectiever overbrengen naar het bord. Je vindt hier geen chocola of specerijen (zelfs geen peper), maar asperges uit Landes, lam uit Cestas of tuinkruiden uit Gers.

Food Belle Campagne

Het menu, geschreven in het Gascons en het Frans, is kort en gevarieerd, en biedt een lokaal geïnspireerde cuisine met een frisse en creatieve twist. Neem familie of vrienden mee en geniet van gerechten als:

  • Geblancheerde asperges uit Landes, geteeld in Solférino door Patrick Zamanski en zijn zoon Arthur. De asperges worden geserveerd met zonnebloempitten en het bijzondere vogelmuur. Lekker!
  • Gerookte eendenhartjes van de Coopérative Palmagri in Auros (Gironde), popcornmousse en jus van eend. Heerlijk en speels.
  • Kakelverse scharrelparelhoen uit Captieux (Gironde), gevuld met foie gras uit Auros (Gironde), fondant van flespompoen en geblancheerde spinazie, jus en een tuile van lavash-brood. De hele parelhoen wordt vervolgens gesneden. Het beste vlees wordt gebruikt voor dit gerecht, terwijl de rest van het vlees en het orgaanvlees worden gebruikt voor terrines. Het karkas wordt gebruikt voor de jus. Er gaat niets verloren, alles wordt gebruikt, en gasten kunnen genieten van mals vlees en smakelijke groenten.
  • Regenboogforel van Olivier Truchetet in Geloux (Landes), op lage temperatuur bereid (op 52°C gedurende 20 minuten), bietenloof, jonge knoflook van Ferme du Ruisseau in Le Haillan (Gironde) en een zachte biscuit. Wauw!
  • Langzaam bereide Ibaïama-varkenshaas uit Louis Ospital (in Hasparren in het departement Pyrénées-Atlantique). Dit vleesgerecht wordt geserveerd met gestoomde lentegroenten (pastinaak, wortel, jonge asperge) en varkensjus, samen met het buitengewoon heerlijke bijgerecht van geroosterde knoflook en pruimen.
  • Zeebaars geserveerd met gekarameliseerde wortelpuree en gekonfijte citroen (ik vond het geweldig).
  • De heerlijke in eendenvet gebakken frites zijn ook het vermelden waard. Als je die eenmaal hebt geproefd, kun je niet meer zonder.

Kortom, Belle Campagne serveert heerlijk en gedurfd eten, met nadruk op de kwaliteit van de zorgvuldig bereide ingrediënten, terwijl ook het werk van de producenten onder de aandacht wordt gebracht. De sfeer is ontspannen, informeel en warm. Een culinaire reis die je niet mag missen!

Prijzen: voorgerechten tussen 7 en 10 euro, hoofdgerechten tussen 15 en 25 euro, nagerechten tussen 6 en 9 euro. Er zijn hapjes verkrijgbaar (vleeswaren of kaas), geserveerd op planken.

Geopend: dinsdag – zaterdag, alleen om te dineren
Reserveren wordt sterk aangeraden. Tel. 00 33 (0)5 56 81 16 51

Belle Campagne
Rue des Bahutiers 15,
33 000 Bordeaux
FRANKRIJK

Auteur: Anne Lataillade van Papilles et Pupilles

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.