Jacoba van reisblog Op reis met Co probeert elk jaar een grote reis te maken. Was haar blog in het begin bedoeld om haar familie en vrienden op de hoogte te houden, inmiddels is het uitgegroeid tot een ‘echt’ reisblog waarop meerdere keren per week iets nieuws online komt. Een interview met Jacoba over haar favoriete stad ter wereld, haar favoriete reisfoto van dit jaar en over alleen op reis gaan.

reisblog Op reis met Co
Bij Whiteface Mountain, VS

Wie ben je en waarom reis je zo graag?
Ik ben Jacoba (mijn vrienden noemen me Co) en ik hou enorm van het ontdekken van nieuwe plekken. Na een paar korte reizen binnen Europa (Griekenland, Italië, Spanje), ging ik in 2013 voor het eerst intercontinentaal en reisde ik vijf weken lang door Florida en Cuba. Ik vond dat zo gaaf dat ik een half jaar later naar Costa Rica vertrok en sindsdien maak ik ieder jaar minstens een grote reis. Iedere reis kom ik weer op een plek waarvan ik niet wist dat hij bestond, daar kan ik zo van genieten!

Wanneer ben je begonnen met je blog Op reis met Co, en waarom?
Mijn reisblog startte ik tegelijkertijd met mijn eerste grote reis naar Florida en Cuba. De blog was bedoeld om familie en vrienden op te hoogte te houden door middel van reisverslagen. De jaren daarna bleef ik mijn reizen via mijn site bijhouden en merkte ik dat ik het schrijven enorm miste als ik niet reisde. Ook kreeg ik steeds vaker vragen naar reistips, dus besloot ik die maar eens op te schrijven. Mijn eerste blog, die geen reisverslag was, verscheen in december 2015. Sindsdien plaats ik wekelijks 2 of 3 artikelen en ik heb meer dan genoeg inspiratie om nog even door te gaan.

Bryce Canyon, VS

Waar houd je je – naast bloggen en reizen – nog meer mee bezig?
Ik heb een leuke fulltimebaan als marketeer bij een symfonieorkest in Amsterdam. Heel iets anders dan reizen, maar het is een superleuke en inspirerende omgeving om in te werken. En wat heel leuk is, binnenkort mag ik voor het eerst met het orkest mee op tournee, dus kan ik mijn passie en werk een keer combineren.

Je maakt graag stedentrips. Wat is je favoriete stad ter wereld en waarom?
Mijn favoriete stad is niet een plek die je ‘even’ aandoet voor een korte citytrip, dat is namelijk Sydney in Australië. Sydney heeft echt alles wat ik wil in een stad: veel cultuur (ik bezocht o.a. een concert in de Sydney Opera House), leuke restaurants en bars, mooie parken en fijne stranden. Je kunt daar fantastische wandelingen maken langs de kust (o.a. op Manly en Coogee Beach), je wandelt er gewoon in een wereldstad, maar zo voelt het helemaal niet. Binnen Europa ben ik dol op de Spaanse steden, daar kun je zo heerlijk in ronddwalen en overal lekker eten.

reisblog Op reis met Co
Sydney Opera House

Wat was je meest bijzondere reiservaring tot nu toe?
Ik denk mijn reis naar Australië in 2015. Dat was namelijk de eerste keer dat ik alleen zo ver weg ging. Ik vond het doodeng, maar vond dat ik het toch een keertje moest doen. Het begon niet zo best, ik zat wegens omstandigheden nogal in een persoonlijke dip en de lange vliegreis naar Australië was echt vreselijk (flinke turbulentie en luchtzakken). Het werd echter een van mijn gaafste reizen ooit, ik heb zelden zoveel gave dingen gezien en gedaan in zo’n korte tijd. Ik kwam daarna ook als herboren terug, en had het gevoel dat ik de hele wereld aankon.

Wat is je favoriete reisfoto van dit jaar, en waarom?
Dat is een foto die ik maakte bij de Niagara Falls. Vanaf hier zie je hoe gigantisch indrukwekkend deze watervallen zijn (zie ook de mensen aan de kant staan). Van tevoren had ik om eerlijk te zijn geen hoge verwachtingen van de Niagara Falls. Ik dacht dat het een groot circusdorp zou zijn met duizenden toeristen. Dat was het ook, maar zodra ik de eerste glimp zag van deze waterval, viel mijn mond open van verbazing. Zo mooi!

Op reis met Co

Welke drie bestemmingen staan er bovenaan je bucketlist?
Hawaii, Peru en Kroatië (en dan nog een stuk of 100).

Wat zijn je favoriete websites en (reis)blogs?
Ik bezoek regelmatig Wegvanhetnoorden.nl, de reisfoto’s die zij plaatsen zijn echt zo geweldig mooi! Ook lees ik regelmatig de blogs van Sabine over haar leven in Colombia. En voor mijn toekomstige reis naar de Filipijnen heb ik veel nuttige informatie gevonden op de website Reisjunk.

Death Valley, VS

Je gaat regelmatig in je eentje op reis. Wat vind jij het grootste voordeel van alleen reizen, en wat het grootste nadeel?
Het grootste voordeel van alleen reizen is dat je alles kunt doen wat jij wilt en met helemaal niemand anders rekening hoeft te houden. Je hebt alle vrijheid om te gaan en staan waar je maar wilt. Het grootste nadeel is denk ik wel dat als er iets is, je ook alles alleen moet regelen. Niemand die je even helpt of bij wie je je problemen even kwijt kan.

Heb je tips voor mensen die twijfelen over alleen op reis gaan?
Gewoon boeken en gaan. Het is een ervaring die je nooit zult vergeten.

Op de hoogte blijven? Volg Jacoba dan via haar reisblog Op reis met Co, Instagram, Facebook, Twitter en Pinterest.

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.