Reisblogger Mellisa van Grenzeloos Reizen is net afgestudeerd als apotheker en op dit moment op wereldreis met haar vriend. De reis begon in Zuid-Amerika en nu – na een korte onderbreking voor haar diploma-uitreiking – zijn ze in Sri Lanka. Gelukkig had Mellisa tussen het reizen door ook nog tijd voor een interview!

Mellisa van Grenzeloos Reizen
Bij Machu Picchu

Wie ben je en waarom reis je zo graag?
Mijn naam is Mellisa en op dit moment nog net 25 jaar. Ik kwam als klein kind al vaak in Indonesië vanwege mijn Indonesische moeder, dus het zit al een beetje in mijn bloed. Maar na mijn eerste échte reis met mijn vriend naar Dubai en Bali was ik helemaal verkocht. Het reisvirus heeft mij toen gegrepen en ik wilde steeds meer van de wereld zien. De ervaringen, ontmoetingen en de mooiste plekken, alles bij elkaar maakt reizen zo fantastisch.

Wanneer ben je begonnen met je blog Grenzeloosreizen.nl, en waarom?
Grenzeloos Reizen bestaat alweer bijna 2 jaar, wat gaat de tijd toch snel. Ik las veel reisblogs en heb lang getwijfeld over een eigen blog. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en was daar mijn eigen reisblog! Ik plan en regel al mijn reizen zelf zonder al te veel vast te leggen. Deze tips en informatie wil ik maar al te graag delen om anderen te inspireren om ook die droomreis te gaan maken.

Mellisa van Grenzeloos Reizen, Bolivia
Zonsopkomst bij Salar de Uyuni, Bolivia

Waar houd je je – naast bloggen en reizen – nog meer mee bezig?
Ik ben net afgestudeerd als apotheker, dus voor de wereldreis hield ik mij vrij veel bezig met mijn studie en geld sparen. Na een cursus fotografie heb ik ook de smaak te pakken in het fotograferen. Ik vind het heerlijk om te spelen met mijn Fuji-camera. Tijdens het reizen in Zuid-Amerika leerde ik wat Spaans en heb ik ontdekt dat ik erg fan ben van extreme sporten. Ook heb ik nu veel meer de tijd om boeken te lezen op mijn E-reader en kijk ik her en der iets op Netflix tijdens een lange busrit.

Sinds februari ben je met je vriend op wereldreis. Waar ben je al geweest en waar zijn jullie nu?
We zijn onze reis begonnen in Argentinië en zijn eerst afgezakt naar Patagonië in het zuiden. Hier hebben we enkele trekkingen gedaan met ons tentje. Zigzaggend zijn we naar boven gereisd via Chili en Argentinië. Vanuit Chili zijn we de grens overgestoken met Bolivia via Salar de Uyuni. Hier hebben we een weekje Spaanse les gevolgd en hebben we uiteraard rondgereisd. Na Bolivia stond Peru op het programma waar de hoogtepunten toch wel Machu Picchu en de Amazone waren. Vervolgens reisden we af naar het laatste land in Zuid-Amerika, Colombia! Een heel divers en nú erg populair land. Tussendoor zijn we nog even in Nederland geweest voor o.a. mijn buluitreiking, om vervolgens door te vliegen naar Azië. Nu zijn we in Sri Lanka!

Mellisa van Grenzeloos Reizen
In Nationaal park Torres del Paine, Chili

Willen jullie altijd dezelfde dingen zien en doen als jullie samen op reis zijn, of levert dit nog wel eens een discussie op?
Meestal willen we eigenlijk wel hetzelfde doen. We houden allebei van actieve dingen zoals raften of mountainbiken. Edwin vindt het bijvoorbeeld leuk om op een motor te rijden en ik vind het prima om achterop te zitten. Als we in steden zijn wil ik toch altijd stiekem even winkelen, hij daarentegen vindt winkelen echt helemaal niks. We zijn het meestal wel eens over waar we heen gaan, al hebben we soms wel onenigheid als ik de weg moet wijzen met een kaart op de telefoon 😉 Daar ben ik helaas niet zo’n heldin in.

Wat is je favoriete reisfoto van jullie wereldreis tot nu toe?
Deze foto heb ik met mijn statiefje gemaakt bij Fitz Roy. Patagonië heeft mij zo ontzettend verrast en ik wil dan ook heel graag een keer terug om nog meer te ontdekken. We maken eigenlijk maar weinig foto’s van ons samen, want echte selfie-makers zijn we niet. Daarom vind ik dit een enorm fijne foto die laat zien hoe prachtig Fitz Roy is én hoe fijn het is om samen te reizen.

Mellisa van Grenzeloos Reizen

Wat is het meest bijzondere wat je op deze reis tot nu toe hebt meegemaakt?
Ken je het programma ‘Helemaal het Einde’ op RTL 4? In het kort: drie gezinnen zijn naar Chili vertrokken voor een nieuw leven. Wij zijn helemaal aan het begin van onze reis op bezoek geweest bij de familie van Wijchen! Een ontzettend aardige familie! We wilden eigenlijk een nachtje kamperen, maar de camping was nog lang niet klaar. Uiteraard zijn we nog even op de camera gezet, spannend! Maar de plek waar ze neer zijn gezet door RTL slaat écht nergens op, er is namelijk helemaal niks. Typisch leedvermaak voor de kijker natuurlijk. We hoopten stiekem wel op TV te komen, maar helaas zijn we niet uitgezonden.

Hebben jullie ook vervelende dingen meegemaakt of tegenslagen gehad?
Dat valt echt reuze mee gelukkig! We zijn (even afkloppen) niet beroofd, terwijl we dat wel veel hebben gehoord van andere reizigers in Zuid-Amerika. We zijn ook slechts één keer echt opgelicht. We hebben twee keer zoveel betaald voor een kaartje voor de boot van Peru naar Colombia, dat kunnen we een keer missen. Ook zijn we niet heel erg ziek geweest. Het enige wat ik echt vervelend vond waren de nachtelijke busritten. Maar hé, dat hoort nou eenmaal bij het reizen toch?

Mellisa van Grenzeloos Reizen
Op bezoek bij Helemaal Het Einde

Wat zijn je favoriete websites en (reis)blogs?
Tijdens het reizen lees ik wat minder blogs dan ik voorheen deed. Toch vind ik het leuk om zo nu en dan andere wereldreizigers te volgen! O.a. Evelyn van The Lonedrifters is net vertrokken op wereldreis en ik droom weg bij haar foto’s! Ik ben de laatste tijd meer te vinden op de Facebook pagina’s: Midden- en Zuid-Amerika Backpackers en Azië Backpackers. Heb je een vraag over jouw reis? Stel hem daar en je krijgt zo antwoord van een medereiziger. Heel fijn!

Heb je tips voor mensen die ook langere tijd willen gaan reizen? Hoe pak je het aan?
Begin eerst te bedenken hoelang je wilt gaan reizen, is het 3 maanden of 1 jaar? Het ligt ook natuurlijk aan je budget hoelang je überhaupt kan reizen. Zo kun je van €30 per dag in Azië van alles en nog wat doen, terwijl je daar in Patagonië net een slaapplek en een maaltijd voor hebt. Spaar voldoende, zodat je niet alles hoeft te laten op reis. Neem ook de tijd voor de landen die je wilt bezoeken, het is zonde om er doorheen te racen!

Op de hoogte blijven? Volg Mellisa dan via haar blog Grenzeloos Reizen, Facebook, Twitter en Instagram.

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.