Toen Natasja in 2010 lang op reis ging besloot ze een blog bij te houden. Twee jaar later begon ze haar website Watzijzegt.com, waar ze schrijft over ‘travel, discoveries & daily life’. Natasja deelt er ook haar favoriete recepten. Het smerigste gerecht dat zij ooit gegeten heeft op reis? Dat waren niet eens de reepjes kwal (brrrrr) die ze in China at…

Oostende-Nat-nb

Waarom reis je zo graag?
Wat is er nu mooier dan de wereld te ontdekken? Als ik op reis ben, kijk ik met andere ogen naar de wereld om me heen. Niet dat er in mijn eigen omgeving niets meer te ontdekken is, maar op reis worden al je zintuigen nog eens extra geprikkeld. Nieuwe indrukken, geuren, smaken, mensen, altijd weer speciaal!

Wanneer ben je begonnen met je blog Wat Zij Zegt, en waarom?
In 2010 ging ik voor het eerst tien weken alleen op reis en besloot ik het thuisfront door middel van een blog op de hoogte te houden van mijn belevenissen. Twee jaar later wilde ik meer kwijt dan alleen reiservaringen en startte ik met Watzijzegt.com. Het werd mijn online prikbord voor die dingen die ik interessant vond: reizen, maar ook favoriete recepten, films en boeken.

Natasja-Newcastle-nb

Je blogt niet alleen over reizen, maar ook over hotspots, eten, muziek, films, boeken… Te veel om op te noemen eigenlijk. En je hebt ook een baan. Hoe combineer je dit allemaal?
Dat vraag ik me soms ook weleens af! De focus van mijn blog ligt inmiddels voornamelijk op reizen, hotspots en dagelijkse belevenissen. Voor mijn werk ben ik veel online waardoor ik best wat inspiratie op doe. Schrijven doe ik in mijn vrije tijd, al kost het me soms best moeite daar voldoende tijd voor te vinden. Als ik onderweg ineens inspiratie krijg en wat notities kwijt wil, gebruik ik mijn WordPress app. Heel handig om even snel iets op mijn blog te zetten. Daarnaast probeer ik vooruit te werken, maar dat lukt helaas niet altijd.

Je blogt over eten en deelt recepten, dus je houdt vast van lekker eten. Wat is het lekkerste gerecht dat je ooit gegeten hebt op reis, en… wat het meest vieze?
Haha, eten is heel belangrijk en misschien zelfs wel een van de leukste dingen van reizen! De lekkerste gerechten at ik in Italië, waar je bij zo’n beetje elk restaurant de lekkerste pasta’s, pizza’s en tiramisu eet. Het smerigst? Ik twijfel tussen gestoofde geit in India of onnoemelijk taaie visbolletjes in China… De reepjes kwal vond ik namelijk best meevallen en de gefrituurde kipklauwen sloeg ik daar al wijselijk over, zo’n held ben ik nu ook weer niet.

Waar houd je je – naast bloggen en reizen – nog meer mee bezig?
In het dagelijks leven werk ik als social media & events coordinator bij een internationaal bedrijf. Naast bloggen en reizen, ga ik graag op pad met vriendinnen en familie. Sinds kort heb ik ook het hardlopen weer opgepakt. Lekker om eindelijk weer wat kilometers te kunnen maken. Dat levert ook meteen een mooi doel op: mijn hardloopschoenen meenemen naar mijn volgende bestemming!

Natasja in New York
Natasja in New York

Wat is je favoriete bestemming?
Buiten Europa is New York City favoriet. Ik ben inmiddels vier keer in deze wereldstad geweest en ontdek nog elke keer weer nieuwe dingen. De sfeer en de mensen maken het steeds bijzonder. Ik weet niet wat het is, maar die typische NYC-sfeer maakt me elke keer weer gelukkig. Binnen Europa ga ik graag naar Londen, hopelijk dit jaar weer! Ook Italië is favoriet, al ben ik daar inmiddels al veel te lang niet geweest.

Wat was je meest bijzondere reiservaring tot nu toe?
Ik heb inmiddels flink wat mooie reizen gemaakt: backpacken door Costa Rica en Nicaragua, een bruiloft in India, twee weken werken op ons kantoor in China. Maar mijn reis langs de Australische oostkust was toch wel erg bijzonder. Een van mijn eerste uitstapjes daar ging naar Kangaroo Island in Australië. Van dichtbij bekeken we een kolonie zeeleeuwen in Seal Bay. Ik was net een paar dagen ervoor begonnen aan mijn eerste soloreis en realiseerde me dat mijn zusje een paar jaar ervoor op exact hetzelfde strand had gestaan. Een mooi en onverwacht emotioneel moment, waarop ik pas goed besefte waar ik aan begonnen was.

Maar ook de evacuatie voor cycloon Yasi, op de dag dat ik eigenlijk vanuit Cairns naar huis zou vliegen, was memorabel. Op het moment zelf best heftig om ruim 24 uur in een winkelcentrum te verblijven met meer dan 2000 andere mensen, maar achteraf een bijzondere ervaring.

Natasja-Kangaroo-Island-Seal-Bay-nb

Welke bestemmingen staan er op je bucketlist en wat is je eerstvolgende bestemming?
Argentinië, Canada, Lapland, Portugal en Nieuw-Zeeland staan hoog op mijn bucketlist. Vooral dat laatste land wil ik per se een keer ontdekken, liefst in combinatie met een tweede bezoek aan Australië. Mijn eerstvolgende bestemming ligt zoals het er nu naar uitziet echter een stuk dichter bij huis: een kort werkbezoek aan Dublin, waar ik nog een of twee dagen aan vast hoop te kunnen knopen.

Wat zijn je favoriete websites en (reis)blogs?
Voor ik op reis ga, kijk ik graag even op LonelyPlanet om vast meer over de bestemming te weten te komen. Skyscanner en Ticketspy zijn favoriet om de goedkoopste tickets te scoren. Als ik ga vliegen, check ik via Seatguru vaak even mijn plek in het vliegtuig.

Jij bent een ervaren blogger. Heb je tips voor beginnende reisbloggers?
Schrijf over onderwerpen die dicht bij je liggen en hou vol, ook als de bezoekersaantallen in het begin misschien wat tegenvallen! Ik zie regelmatig vragen van beginnende bloggers voorbij komen die willen weten hoe ze toch vooral zo snel mogelijk zoveel mogelijk bezoekers kunnen krijgen en gratis producten of reisjes willen scoren. Maar als je schrijft vanuit jezelf over dingen die je echt na aan het hart liggen, komt dat grote publiek vanzelf.

Op de hoogte blijven? Volg Natasja dan via haar blog Watzijzegt, op Facebook, Twitter en Instagram!

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.