De Belgische reisbloggers en levensgenieters Heidi en Christophe bloggen over hun reizen als stel en zoeken in elke reis de romantiek op. Ze houden van luxe reizen en comfortabele hotels, maar het moet wel betaalbaar blijven. Om kosten te besparen maken ze gebruik van ‘travel hacks’ en een aantal daarvan delen ze in dit interview.

interview met reisbloggers Heidi en Christophe
Op Tenerife

Wie zijn jullie en waarom reizen jullie zo graag?
Wij zijn Heidi & Christophe, twee late dertigers uit Belgisch Limburg. We zijn 12 jaar samen en beschouwen onszelf als echte levensgenieters. Reizen past natuurlijk perfect in dat plaatje. Het zorgeloze bestaan op reis en het proeven en ervaren van nieuwe bestemmingen trekt ons aan. Het samen reizen en delen van mooie momenten is de beste relatietherapie die er bestaat. Daarom zoeken we de romantiek op en proberen we in elke reis een beetje ‘honeymoon’ te steken. Bovendien is er die eeuwige nieuwgierigheid naar al die mooie plekken op onze aardbol.

Wanneer zijn jullie begonnen met jullie blog Travelchecker, en waarom?
Begin 2016 zijn we met Travelchecker begonnen. We reizen al 12 jaar samen en steeds meer kwamen mensen ons om reisadvies vragen. Omdat we onze tips zelf ook altijd zoeken in reisverhalen en travelblogs ontstond het idee om onze eigen tips te bundelen. Hopelijk kunnen we op die manier mensen inspireren en hebben we de kans om onze verhalen te delen met andere reizigers. Bovendien hebben we dan zelf ook een mooi overzicht van onze foto’s en verhalen, en verdwijnen ze niet in een of andere boekenkast.

interview met reisbloggers
Abu Dhabi

Waar houden jullie je – naast bloggen en reizen – nog meer mee bezig?
Het laatste jaar stak onze energie vooral in het verbouwen van ons huisje. Want reizen is nog steeds een hobby, dus moet je er voor zorgen dat het thuiskomen ook leuk is. Om toch wat in de sfeer te blijven hebben we een lijstje gemaakt van de mooiste hotelsuites waar we al verbleven. Onze nieuwe slaap-en badkamer hebben dan ook de uitstraling van een hotelsuite. Zo hebben we het gevoel altijd een beetje op vakantie te zijn. Verder houden we van de natuur en gaan we op vrije dagen fietsen of hiken. We wonen dicht bij de Ardennen en komen er volledig tot rust. We zijn ook fervente saunaliefhebbers, zowel thuis als in een wellnesscomplex. En daar hoort natuurlijk de nodige gastronomie bij, ook op vakantie. Had ik al gezegd dat we levensgenieters zijn? 🙂

Willen jullie altijd dezelfde dingen zien en doen op reis, of levert dit nog wel eens een discussie op?
Reizen als koppel betekent dat je beiden wat water bij de wijn moet doen. Reizen als single geeft je iets meer vrijheid. Maar al je ervaringen kunnen delen met iemand maakt het dan weer zoveel mooier. Discussie is er gelukkig weinig, meningsverschillen uiteraard wel. Heidi staat graag stil bij mooie dingen, geniet van een terrasje of kuiert rond op een lokale markt. Christophe is nog maar net ergens aangekomen en kijkt al weer uit naar de volgende halte. Bestemmingen kiezen doen we meestal in overleg, al durft Christophe nog al eens impulsief op het knopje ‘boeken’ drukken als hij een aanbieding tegenkomt.

Welk land staat er bovenaan jullie bucketlist en waarom?
De USA is onze favoriete bestemming, om tal van redenen. Maar naast enkele roadtrips over het vasteland willen we ook de eilandengroep van Hawaï nog eens zien. Romantiek, luxe en een rauwe natuur. Dat is onze ultieme honeymoonbestemming. Zowel Afrika als Azië zijn ook nog onbekend terrein voor ons en prikkelen onze nieuwsgierigheid wel. Dit jaar gaan we daar verandering in brengen met onze eerste reis naar Japan. En ooit moet die rondreis in Nieuw-Zeeland er toch eens van komen. Het grote probleem van een bucketlist is dat hoe meer je reist, hoe langer hij wordt…

interview met reisbloggers
In Bosnië

Wat was jullie meest bijzondere reiservaring tot nu toe?
Tijdens een roadtrip door Bosnië hielden we halt bij de Kravica-watervallen. Het turquoise meer is er omringd door een amfitheater van watervallen. Bij onze aankomst gingen de laatste bezoekers alweer naar huis. Hierdoor konden we moederziel alleen een frisse duik nemen op deze unieke locatie. Als roadtrippers gaf het cruisen met een Mustang in de USA ons ook wel een heerlijk gevoel van vrijheid. De wegen zijn daar gemaakt om eindeloos te blijven rondrijden. Wat het reizen op zich betreft is onze vlucht in een Etihad first apartment onvergetelijk. Vliegen, varen, liften,… het is een noodzakelijk kwaad om ergens te geraken. Maar op deze manier vlieg je de wereld rond zonder enige moeite.

Welke drie dingen hebben jullie altijd bij je op reis?
Een volle bagagetas vol lenzen meesleuren is niets voor ons. Daarom specialiseren we ons in smartphone-fotografie. De beste camera is degene die je bij hebt op het juiste moment. En als die dan ook nog in je broekzak past, en je kunt je foto’s onmiddellijk online plaatsen is dat perfect voor ons. Ondanks de hedendaagse technologie hebben we wel nog altijd een papieren reisgids en een kaart op zak. Het hoort bij de charme van een reis. Een goed boek voor tijdens het reizen of voor een rustige avond op je terras mag ook niet ontbreken. We hebben sinds kort ook een GoPro aangeschaft, dus die moet er ook nog bij om ons nieuwe YouTube-kanaal binnenkort van filmpjes te voorzien.

interview met reisbloggers Heidi en Christophe

Wat zijn jullie favoriete websites en (reis)blogs?
Dankzij sites zoals Expedia leren we elke week weer nieuwe reisblogs kennen. We proberen zoveel mogelijk reisverhalen te lezen en tips te verzamelen. Blogs waar we wekelijks wel eens gaan kijken zijn Vetexbart en Sven meets world. Omdat we als frequent flyers ook op de hoogte willen blijven van de laatste promoties zitten ook jumpseat.be en insideflyer.nl tussen onze favorieten. Ook websites zoals Vakantiepiraten en Reisfanaten geven een mooi overzicht van alle beschikbare aanbiedingen. Verder doen we veel inspiratie op via sociale media, vanwaar we vaak doorklikken naar talrijke reisverhalen.

Jullie houden van luxe op reis. Wat mag er voor jullie nooit ontbreken in een hotel of op reis?
We zijn op een leeftijd gekomen waar je het slapen in lawaaierige hostels of zweterige tenten al wat minder kan waarderen. Onze vakantietijd is te kostbaar om uren op zoek te gaan naar een goedkope slaaplocatie. Daarom plannen we alles op voorhand. Het voordeel hiervan is dat je koopjes kan vinden die je toch de nodige luxe bieden. Een goede locatie is belangrijk, want het bespaart je veel tijd. Tijd die je dan kan spenderen aan andere ervaringen. Een goed bed zorgt voor een goede nachtrust, zodat je uitgerust en goedgezind aan je dag kan beginnen. Natuurlijk hangt aan die luxe wel een prijskaartje, maar je krijgt er ook vaak veel voor terug. Soms kan een historisch of supermodern hotel een bestemming op zich zijn.

interview met reisbloggers
First class reizen met Etihad Airways

Om jullie reizen betaalbaar te houden, maken jullie gebruik van ‘travel hacks’. Hebben jullie tips voor andere reizigers?
Tips genoeg, maar de belangrijkste is toch wel dat je prijzen moet vergelijken. Soms kun je beter alles zelf boeken, een andere keer is een pakketreis toch goedkoper. Wij reizen ook altijd buiten het hoogseizoen, waar de prijzen een heel stuk lager liggen. Ook boeken in een van de buurlanden kan een heel verschil maken. Zo reizen we binnenkort naar Florida voor de helft van de prijs, omdat de schoolvakanties in Nederland en België soms verschillen van periode. Kijk bij het boeken van vliegtickets ook eens naar vluchten die op verschillende luchthavens vertrekken. Ook online vergelijkingssites kunnen je helpen bij het vinden van de goedkoopste prijzen voor vluchten en hotels.

Waar we ook gebruik van maken zijn loyaliteitsprogramma’s van hotelketens en vliegtuigmaatschappijen. Door het verzamelen van punten, en het optimaal gebruiken van aanbiedingen, kunnen we geregeld gratis overnachten in luxesuites of vliegen in alle comfort. Als de hotelprijzen te hoog liggen proberen we op Airbnb iets te vinden. En anders wijzigen we gewoon onze bestemming. Flexibiliteit levert je de grootste besparing op. Volg de aanbiedingen en kijk maar waar je uitkomt!

Op de hoogte blijven? Volg Heidi en Christophe via hun blog Travelchecker, Facebook, Twitter, Instagram en Pinterest.

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.