Het eerste interview is een feit! En wel met Nienke Krook, als reisblogger beter bekend onder de naam The Travel Tester. Nienke blogt al jaren over haar vele reizen naar onder meer Japan, Nepal en Australië, en over haar leven als expat in Londen.

Waarom reis je zo graag?
Reizen maakt mij een leuker persoon, echt waar! Ik heb meer energie, ben vrolijker, doe mijn best om nieuwe mensen te leren kennen en leer zo ontzettend veel onderweg. Ik geloof echt dat reizen meer betekenis aan je leven geeft en dat iedereen het (meer) zou moeten doen. Gelukkig houdt mijn vriend er ook van en gaan we graag samen op avontuur wanneer het maar kan.

Nienke Krook in Australië
Nienke in Exmouth, West-Australië

Wanneer ben je begonnen met het bloggen over je reizen, en waarom?
Tijdens mijn eerste solo reis naar Japan en Australië in 2006 startte ik, zoals zovelen, een blog om mijn familie en vrienden jaloers te… eh op de hoogte te houden van mijn avonturen. Pas toen ik regelmatig mails kreeg van wildvreemden die me vertelden dat ze de verhalen zo leuk vonden, op een plek waren die ik ze aanraadde, of hulp nodig hadden met het plannen van hun reis, dacht ik erover na dat mijn blog misschien na de reis ook nog interessant zou kunnen zijn.

Waar houd je je – naast bloggen en reizen – nog meer mee bezig?
Het grootste deel van mijn leven speelt zich op de computer af, ik werk als social media manager voor een Nederlandse webshop en een Britse blogger conferentie. Pinterest is mijn specialiteit en daar geef ik af en toe ook workshops over. Ondanks dat ik een echte huismus ben, ben ik wel graag buiten in de natuur. Helaas hebben we in Londen geen tuin en dus staan er tientallen potjes met (kruiden)plantjes door het hele huis. Af en toe even wroeten in de aarde, heerlijk.

Nienke Krook in Japan
Nienke in Nara, Japan

Wat is je favoriete bestemming?
Ik ben een groot Japan-fan en bezocht het land al 5 keer, maar ik zou er zo weer naar terug willen! Ik heb een beetje de taal geleerd en verdiep me graag in hun cultuur, daardoor ontdek je steeds nieuwe plaatsen die je graag nog wilt bezoeken.

Wat is je meest bijzondere reiservaring tot nu toe?
Ondanks dat ik geen fit persoon ben, maakten mijn vriend en ik in 2011 in Nepal een trekking naar het Annapurna Base Camp op 4310 meter hoogte. Het halen van de top ging gepaard met flink wat vloeken van mijn kant, maar was een onbeschrijfelijke ervaring. Zou het zo weer doen!

Nienke Krook in Nepal
Annapurna, Nepal

Welke bestemmingen staan er nog op je verlanglijst?
Als kind woonde ik vanwege mijn vader zijn werk (hij is archeoloog) een half jaar met mijn familie op Sint Maarten, een klein eiland in de Antillen. Dat heeft grote indruk gemaakt en daar naar terug gaan staat hoog op de lijst! Verder zou ik graag een roadtrip door Noord-Amerika maken, met de Trans-Siberië express van Moskou naar Beijing reizen, en Zuid-Afrika bezoeken. Ach, er is altijd wel iets om over te dromen.

Je hebt in Sydney gewoond en woont nu in Londen. Wat vind je het leukst aan deze steden?
Londen is fijn omdat er zo ontzettend veel gebeurt. Je hebt goede verbindingen met de rest van Europa, er is een grote blogger gemeenschap en er is altijd wel iets te beleven. Sydney was iets relaxter, niet alleen vanwege het weer, maar ook de mensen lijken overal iets meer tijd voor te hebben en meer te genieten. In Londen heeft iedereen het druk, druk, druk.

Nienke Krook in Londen
Street art in Shoreditch, Londen

Wat zijn je favoriete websites en (reis)blogs?
Ik kom net terug van een reisbloggers-conferentie waar ik sprak over Pinterest en leerde daar een aantal enthousiaste Nederlandse bloggers kennen. Omdat ik al lang niet meer in Nederland woon, heb ik daar minder contacten, dus erg leuk om ze zo te vinden: Esther van http://mooistestedentrips.nl/, Fem van http://www.femeggers.nl/ en Daisy van http://www.soetkees.nl/. Verder was ook Erik van http://www.aroundtheglobe.nl/ daar, die ken ik al jaren en zijn blog is altijd de eerste die ik open voor algemeen reisadvies.

Jij bent een ervaren blogger. Heb je tips voor beginnende reisbloggers?
Als je van bloggen je beroep wilt maken, moet je een lange adem en een echte business mentaliteit hebben. Leuke stukjes en foto’s zijn een belangrijk deel, maar als je geen plan voor de lange termijn hebt, haal je het niet. Mijn beste tips zijn 1) werk nooit voor niets, je bent nooit ‘te klein’ om betaald te krijgen 2) denk buiten je blog: wat kun je voor producten/diensten bieden waar jouw publiek op zit te wachten en 3) BEGIN! Je kunt jaren schaven aan je blogs, maar perfect is het nooit, je leert pas als je het gewoon gaat doen. De blog groeit dan met je mee en zal na verloop van tijd alleen maar beter worden.

Op de hoogte blijven? Volg Nienke dan via haar blog The Travel Tester, Pinterest, Facebook, Twitter en Instagram.

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.