Bij yogafan en reisblogger Marleen ontstond de liefde voor reizen na een studie in Sydney. Op haar blog Reisyogi combineert ze sinds vorig jaar haar drie passies reizen, schrijven en yoga. In dit interview vertelt Marleen over haar blog, haar reisplannen voor dit jaar en yoga op reis: hoe pak je dat aan?

interview met reisblogger Marleen van Reisyogi

Wie ben je en waarom reis je zo graag?
Mijn naam is Marleen (28), een yogafanaat en schrijfgek uit Amsterdam. Eigenlijk ben ik een laatbloeier en kreeg het reisvirus me pas te pakken in 2012, toen ik Creative Writing in Sydney studeerde. Ik werd verliefd op het relaxte leven in die stad. En op de waanzinnige roadtrips in dat land. Zo verliefd zelfs dat ik een redactiestage ging doen bij Australie.nl. Maar eigenlijk schreef ik daar over de hele wereld, waardoor ik steeds nieuwsgieriger werd naar het leven op andere plekken. En inmiddels heb ik een eindeloze bucketlist.

Wanneer ben je begonnen met je blog Reisyogi en waarom?
Zo’n twee jaar nadat ik mijn Ozzie-leventje achter me had gelaten, werd ik overspoeld door een druk Amsterdams leven waarin alles goed moest gaan; vast wel herkenbaar. Om af en toe even uit mijn tollende hoofd te stappen, pakte ik yoga weer serieus op en dat gaf me – net als reizen – zoveel meer ruimte. Toen ging het lichtje branden. Waarom deze nieuwe passie niet met mijn liefde voor reizen én schrijven combineren? En onze drukke wereld inspireren met mijn – ja ik ga hem toch gebruiken – mindvolle reis-en yoga-ervaringen? Zo werd in 2016 Reisyogi geboren.

interview met reisblogger Marleen
Bij Lagos, Portugal

Waar houd je je – naast bloggen, yoga en reizen – nog meer mee bezig?
Alweer ruim drie jaar werk ik op de redactie van Getaway Travel (online reisplatform), eerst als stagiair nu als hoofdredacteur. Hier kan ik mijn liefde voor schrijven en reizen elke dag combineren. Ook word ik blij van fotograferen, creatief bezig zijn, drankjes doen en sinds kort vloggen. En over passies gesproken, ballet is van jongs af aan mijn allergrootste. Toen ik amper kon staan, huppelde ik de kamer al rond. Mijn moeder stopte me in een roze tutu en kreeg me er niet meer uit. Elke week stond ik te popelen om naar mijn balletles te gaan, en nog steeds mis ik er niet graag een.

Waarom ben je begonnen met yoga?
Ongeveer een jaar geleden werd ik gek van mijn drukke leven, mijn hoofd stond altijd aan. Hoe voller mijn hoofd werd, hoe meer ik terugverlangde naar dat relaxte Bondi-leventje in Sydney. Ik herinnerde me de yogalessen op het strand, die waren zo zen. Dus ging ik eens informeren en schreef ik me in bij een yogaschool in Amsterdam. Al na de eerste les was ik verkocht. Door mijn balletervaring hobbelde ik zo door naar de gevorderde les, waar ik enorm werd geïnspireerd door wat die yogi’s allemaal deden. En van de invloed die het op me had. Wat een rust. Wat een relaxte wereld. En wat een nieuwe uitdaging!

interview met reisblogger Marleen van Reisyogi
Bij Wadi Rum, Jordanië

Doe je ook aan yoga als je op reis bent?
Dat doe ik zeker, maar soms is dat eerlijk gezegd best wel lastig. Ik wil altijd zoveel zien en ontdekken op reis, en ik ben geen ochtendmens. Dus om zes uur in de ochtend aan de yoga zit er niet in voor mij. Daarom probeer ik om op reis twee keer in de week wat oefeningen te doen, maar dan wel in de namiddag. En het liefst op het strand in de laatste zonnestraaltjes. Dat is een heerlijke afsluiting van je dag, omdat je hoofd tolt van de nieuwe invloeden. En als ik met vrienden ben, sleep ik die gewoon mee. Zo heb afgelopen zomer toen ik met vriendinnen in Portugal was een yogalesje gegeven in de tuin van ons huisje in Faro. En voor mijn wintersport komende maand staat er ook alweer een op de planning.

Wat is de mooiste plek ter wereld waar jij ooit yogaoefeningen hebt gedaan?
Oef lastig. Ik ben op zoveel mooie plekken geweest, maar doe pas sinds vorig jaar echt aan yoga op reis. Ik denk toch dat het strand van de Filipijnen wint. Afgelopen november hopte ik daar met mijn zusje over verschillende eilanden. Vooral Bohol Beach Club was waanzinnig. Daar zat ik tussen de palmbomen op een parelwit strand dat paars kleurde met de ondergaande zon. Oh en hoewel ik een enorme fan ben van beach yoga, lijkt yoga in het regenwoud me ook heel magisch. Die staat nog hoog op mijn bucketlist!

interview met reisblogger Marleen van Reisyogi
Op de Filipijnen

Je hebt een blog geschreven over ‘happy yoga food’. Wat is jouw favoriete gezonde gerecht?
Hoewel ik geen ochtendmens ben, houd ik wel van een lekker ontbijtje. En daar gaan maar liefst vijf hapjes waar je blij van wordt in uit dat artikel: Griekse yoghurt, banaan, amandelen, kokossnippers en pure chocolade. Geluk in een kommetje!

Wat zijn je reisplannen voor dit jaar?
Volgende maand ga ik eerst lekker van de Oostenrijkse bergen afglijden. Wintersport is nog steeds een van mijn favoriete vakanties. Dan staat er in mei een persreis naar Limpopo en het noordelijke puntje van het Krugerpark op de planning voor Zuid-Afrika.nl. Verder maak ik elk jaar een reis met mijn zusje, we twijfelen nog tussen Mexico en Japan. En last but not least: ik wil dit jaar eigenlijk heel graag mijn ‘200 hour yoga teacher’-training doen in Ubud, Bali. Altijd zoveel plannen!

interview met reisblogger Marleen
Marleen en haar zusje in Havana

Wat zijn je favoriete websites en (reis)blogs?
Ik vind het eigenlijk het allerleukst om m’n friends te volgen of gezellige bloggers die ik op reis heb ontmoet en zo nu en dan nog zie. Bijvoorbeeld Roëll van We Are Travellers en Leonie van Gewoon wat een studentje ’s avonds eet. Ook leuk: All Day Every Daisy (collegaatje) en de boys van BeemFlights (toffe reisvideo’s). Verder ben ik gewoon onwijs trots op Getaway Travel, waar we het afgelopen jaar een nieuw sociaal en ‘groen’ concept voor hebben ontwikkeld.

Heb je tips voor het combineren van reizen en yoga? Hoe doe jij dat?
Leuke vraag! Ik denk dat het allereerst belangrijk is om er tijd voor te maken en daarna gewoon te doen. Het fijne aan yoga is dat je er niks voor nodig hebt en het overal kan. Maar dan moet je dat natuurlijk wel chill vinden en alleen aandurven. Als je wel vaker naar de yogales gaat, kan je echt wel op jezelf vertrouwen. Anders kan je op veel plekken wel een lesje beach yoga volgen of yoga in het park. Rooftopyoga is ook erg populair over de hele wereld.

Ik merk nu dat alles wat ik opnoem buiten is, haha. Het is ook heerlijk om op reis buiten yoga te doen als het daar warm genoeg voor is. Vaak ben je op zulke mooie plekken dat het eigenlijk zonde is om de yogaschool in te gaan. Zelf ben ik fan van yoga op het strand in de namiddag. Als je een half uurtje voor de zon ondergaat begint, is de zon niet te fel en warm meer. En ben je op tijd klaar om hem in de zee te zien zakken (en een cocktail te bestellen).

Op de hoogte blijven van Marleens reis- en yoga-avonturen? Volg haar dan via haar blog Reisyogi, Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*