Met de langverwachte bruiloft van prins Harry en Meghan Markle in mei 2018, vinden we het hoog tijd om onze favoriete koninklijke plekken in Londen te delen. Of je nou houdt van statige huizen, kastelen of juist graag buiten bent, er zijn in de Britse hoofdstad meer dan genoeg mogelijkheden om meer te weten te komen over de koninklijke geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk.

koninklijke plekken in Londen

1. BUCKINGHAM PALACE

De officiële koninklijke residentie verdient het om op nummer 1 in deze lijst te staan. Buckingham Palace , met 775 kamers (!), is al sinds 1837 het thuis van iedere Britse monarch. Tijdens je bezoek heb je toegang tot zowel de State Rooms, die gebruikt worden tijdens officiële gelegenheden, als de Picture Gallery, waar je kunstwerken van Titiaan, Rembrandt en Rubens kunt bewonderen.

Tip: Probeer voor 11.30 uur bij het paleis te zijn. Als je geluk hebt zie je dan de populaire wisseling van de wacht.

koninklijke plekken in Londen

2. WESTMINSTER ABBEY

De toegangsprijs is misschien wat hoog, maar Westminster Abbey blijft een absolute topper op onze koninklijke route. De reden is heel simpel: monarchen worden hier al sinds 1066 gekroond. De Abbey is dan ook een van de belangrijkste plekken in de koninklijke geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk. Hier worden koninklijke begrafenissen gehouden evenals vrolijkere evenementen, zoals de bruiloft van prins William en Catherine in 2011. Er worden dagelijks diensten in Westminster Abbey gehouden, dus controleer voor je bezoek de openingstijden.

koninklijke plekken in Londen

3. KENSINGTON PALACE

Het is een van de meest ondergewaardeerde bezienswaardigheden in Londen, maar een bezoek aan Kensington Palace is de moeite waard. Dit 17-eeuwse gebouw is het thuis geweest van veel leden van de koninklijke familie, waaronder koningin Victoria, prinses Diana en nu ook van William en Kate. Bezoekers hebben toegang tot de recent gerenoveerde State Rooms en de prachtige tuinen. Door de tentoonstellingen kom je meer te weten over het dagelijkse leven van vroegere monarchen en met name over het leven van koningin Victoria.

Tip: Geniet van een traditionele afternoon tea in The Orangery. Deze locatie geeft je het gevoel alsof je zelf (even) lid bent van de koninklijke familie.

koninklijke plekken in Londen

4. TOWER OF LONDON

Dit is een van de griezeligste koninklijke plekken in de hoofdstad, want bij de Tower of London hebben er in de afgelopen 900 jaar behoorlijk wat koppen gerold. Dit gebouw was ooit de basis van de Royal Mint, een wapenkamer, een gevangenis en zelfs een dierentuin. De Tower of London staat nu meer bekend door alle onthoofdingen die hier plaatsvonden, maar de Tower was ooit ook een koninklijke residentie. Hier zijn nog steeds de kroonjuwelen (en alle 23.578 juwelen die deze collectie bevat) te vinden. Zorg dat je hier vroeg bent. Het is namelijk erg druk in de middag en in het weekend.

koninklijke plekken in Londen

5. DE KONINKLIJKE PARKEN

Met acht parken waar je uit kunt kiezen, is het best moeilijk om te bepalen naar welk park je gaat. In het weelderige Richmond Park loopt een kudde herten, in het heuvelachtige Greenwich Park kun je genieten van een mooi uitzicht. En in het centrum is er het compacte St. James’s Park, waar pelikanen te vinden zijn. Hoewel elk koninklijk park een bezoekje waard is, vind je de meeste koninklijke monumenten in Hyde Park en Kensington Gardens. Het Albert Memorial bijvoorbeeld, dat in opdracht van koningin Victoria voor haar overleden man gebouwd is, en de Diana, Princess of Wales Memorial Fountain. Voor een rustiger dagje in Hyde Park kun je ook gewoon een picknick meenemen en genieten van de zon.

Van pittoreske parken tot luxueuze paleizen en ontzagwekkende kastelen, we hopen je geïnspireerd te hebben om je eigen koninklijke route door de Britse hoofdstad te maken. Boek bij een van onze hotels in Londen en begin aan je vorstelijke avontuur.

Foto’s: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.