Met de zomer in aantocht zocht Expedia uit welke Europese steden deze zomer in trek zijn bij Nederlandse toeristen en welke Europese landen extra voordelig zullen zijn. Staan deze bestemmingen ook op jouw lijstje?

Europese steden

Kiev

Kiev is de sterkst groeiende bestemming voor Nederlandse toeristen en de meest opvallende bestemming in de lijst. Vorige maand bleek al uit Expedia-onderzoek dat Nederlandse toeristen zich niet laten afschrikken door eventuele spanningen of veiligheidsrisico’s op vakantiebestemmingen. Als een van de oudste steden van Europa is er in Kiev veel te zien voor geschiedenisliefhebbers. Voor degenen die hun kennis over het land willen bijspijkeren is het Museum van de Grote Patriottische Oorlog een goede optie. Het Holenklooster en de Sint-Sofiakathedraal met de grote gouden koepels zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Maar de trekpleister die de meeste indruk maakt bij toeristen in Kiev bevindt zich onder de grond: een ritje met de metro is er een onvergetelijke ervaring.

Praag

Bomvol historie, cultuur en geheel te voet te verkennen: Praag is in vele opzichten de ideale vakantieplek en de stad trekt dan ook steeds meer Nederlandse toeristen. Daarbij komt dat je voor een ‘pivo‘ (Tsjechisch voor ‘bier’) maar een euro hoeft te betalen. Midden in het oude centrum is het Astronomisch Uurwerk te bezichtigen, waarin elk uur een Parade van Apostelen te zien in. Al wandelend over de beroemde Karelsbrug heb je een prachtig overzicht op de historische stad. Praag is de stad voor budgetreizigers, die zelfs nog meer kunnen besparen als zij de stad bezoeken in augustus en de vlucht en hotel tegelijkertijd boeken.

Europese steden

Genève

Ook het sprookjesachtige Genève is aanzienlijk populairder onder Nederlandse toeristen. Genève is tegenwoordig een internationale hub en de thuishaven voor internationale organisaties zoals de VN en het Rode Kruis, maar de stad heeft zijn historische charme met de oude kerken en kastelen nog niet verloren. Ook voor de kunstliefhebber heeft Genève een hoop te bieden: de musea en theaters zijn wereldwijd bekend.

Boedapest

Boedapest wordt ook wel het ‘Parijs van het Oosten’ genoemd. De prachtige uitzichten over de rivier en unieke terrascultuur maken het inderdaad makkelijk om stapelverliefd te worden op de Hongaarse hoofdstad. De Burcht van Boeda is een van de grootste kastelen in Europa en een niet te missen toeristische attractie. Ook voor wie de rust wil opzoeken is Boedapest uiterst geschikt: de karakteristieke badhuizen zijn erg populair onder zowel toeristen als Hongaren, die traditiegetrouw een duik nemen na een lange werkdag.

populaire Europese steden

Dublin

In grote steden over de hele wereld is er altijd wel een Irish Pub te vinden. Het is dan ook geen verrassing dat de Ierse hoofdstad een Pub-paradijs is, met de Temple Bar en Guiness Factory als belangrijkste toeristische trekpleisters. Hoewel Dublin de naam heeft een grijze, regenachtige stad te zijn, is de sfeer er altijd vrolijk en levendig. Al wandelend door de kronkelende straatjes van het oude stadscentrum van Dublin kun je de rijke culturele geschiedenis van Ierland prachtig bewonderen.

Europese bestemmingen in de uitverkoop

Heb je een beperkt budget? Geen probleem! Europa is deze zomer in de uitverkoop en Expedia heeft gekeken welke steden deze zomer het meest in prijs zijn afgenomen. Vooral de landen rondom de Middellandse Zee zijn dit jaar extra voordelig te bezoeken. De steden Florence, Zagreb, Marseille en het eiland Mallorca zijn allemaal met minstens 25% in prijs gedaald. Doe er je voordeel mee!

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.