Uit een onderzoek is gebleken dat Italianen, Engelsen en Amerikanen de meest ‘oranje’ toeristen zijn. Opvallend: het aantal Nederlanders dat dit jaar naar Amsterdam gaat om de verjaardag van de koning te vieren, is juist afgenomen.

Koningsdag in Amsterdam
Foto: kerryinlondon via Visualhunt / CC BY

Expedia keek wereldwijd naar de vraag naar hotelovernachtingen in Amsterdam op Koningsdag. Hieruit bleek dat de interesse vanuit Italië bijna is verdubbeld (40%) vergeleken met vorig jaar. Het aantal Nederlanders dat in Amsterdam naar een hotel zocht nam echter met 60% fors af. Nederlanders lijken dit jaar het drukke Amsterdam te ontwijken en vieren de feestdag dichter bij huis.

Net als voorgaande jaren zijn ook Amerikanen gevoelig voor de Oranjekoorts: het aantal Amerikaanse toeristen dat naar Nederland komt is vergeleken met vorig jaar zelfs met 25% toegenomen. Als de interesse van deze toeristen in ons Koningshuis verder gaat dan vrijmarkten en feestjes aan de grachten, zijn er genoeg andere opties om wat van de koninklijke cultuur op te snuiven. Zo kun je bijvoorbeeld picknicken in de tuin van Paleis Noordeinde, het woonpaleis van regentes Emma bezoeken en de schilderijenverzameling van Prins Willem V bekijken in Galerij Prins Willem V.

Waar vier jij dit jaar Koningsdag?

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.