Je ziet de berichten met enige regelmaat voorbijkomen: ‘reiziger bezoekt X aantal landen in drie jaar/twee jaar (etc.) tijd.’. Vorige week lazen wij het verhaal van Cassandra de Pecol, die als doel heeft om als jongste vrouw en snelste reiziger ooit alle landen ter wereld te bezoeken.

landen ter wereld
Afbeelding: Free Grunge Textures – www.freestock.ca via Visual Hunt / CC BY

Als het de Amerikaanse lukt om in minder dan drie jaar tijd alle 196 landen ter wereld te bezoeken, komt ze in het Guinness Book of World Records. Haar reis draait overigens niet alleen om dit record, maar staat ook in het teken van duurzaamheid. Bovendien reist ze als ambassadeur voor de vrede voor het International Institute for Peace Through Tourism.

In deze video vertelt Cassandra over haar wereldreis en recordpoging:

De 27-jarige Cassandra begon in juli 2015 in Palau aan haar reis – ‘Expeditie 196’ genaamd – en heeft inmiddels al 181 landen ‘gezien’. Nog maar 15 te gaan! De totale kosten van de expeditie zijn ondertussen opgelopen tot meer dan $ 200.000, en die worden vrijwel volledig betaald door sponsors. Benieuwd of het Cassandra gaat lukken of krijg je geen genoeg van reisfoto’s? Volg Cassandra dan op Instagram.

‘Gaaf!’, denk je waarschijnlijk na het lezen van dit verhaal. Maar hoe cool is het nou echt om zoveel landen in een korte periode te bezoeken? In elk land is Cassandra gemiddeld slechts twee tot vijf dagen… Je kunt je dus afvragen hoeveel ze nu eigenlijk ziet van een land, maar dat is natuurlijk niet het doel van deze reis.

Zou jij ook wel zo’n (snelle) wereldreis willen maken, of reis je liever in je eigen tempo? Laat het weten in een reactie!

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*