Nederlanders die buiten Nederland de romantiek opzoeken, brengen het Valentijnsweekend het liefst door in Londen. Vorig jaar was Rome nog de populairste Valentijnsbestemming. De opvallendste nieuwe binnenkomer in de top 10 is Boedapest. Expedia stelde een top 10 samen op basis van de meest geboekte vluchten voor het Valentijnsweekend.

Londen het populairst met Valentijn

Londen is overigens niet alleen populair onder Nederlanders; ook veel andere Europese reizigers zijn rond Valentijn in de Engelse hoofdstad te vinden. Na Londen werden vluchten naar Barcelona en Rome het meest geboekt door Nederlanders, gevolgd door Boedapest, Lissabon en Praag.

De steden Dublin en Venetië zijn nieuw in de top 10. Nederlandse reizigers die het Valentijnsweekend in de zon willen doorbrengen gaan vooral naar Dubai en Las Palmas. In Amsterdam wordt het komend weekend ook druk, vooral met Britse en Ierse toeristen. De steden Madrid, New York en Berlijn – vorig jaar nog populair voor een romantische stedentrip – zijn dit jaar niet terug te vinden in de top 10.

Wat vind jij de meest romantische stad ter wereld?

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.