Strandactiviteiten, een fake-tan of zorgen voor een afgetrainde beach body? Uit onderzoek blijkt dat de meeste Nederlanders hier weinig mee doen. Sterker nog: Nederlanders zijn de minst ijdele strandgangers ter wereld.

minst ijdele strandgangers

Het overgrote deel (73%) van de Nederlanders geeft aan dat ze niet van hun handdoekje afkomen voor strandactiviteiten zoals beachvolleybal, yoga of een wandeling. Ze zijn daarmee de minst actieve strandgangers ter wereld. Ook een fake-tan en een beach-proof lichaam zijn geen prioriteit: samen met de Belgen en Nieuw-Zeelanders besteden Nederlanders met vier weken de minste tijd aan het strandklaar maken van hun lichaam. Dit zijn de bevindingen uit het Flip Flop-rapport van Expedia.

Geen zorgen

De relaxte houding van Nederlanders ten opzichte van een strandvakantie komt ook tot uiting als het om de eventuele risico’s van een strandvakantie gaat. Zo maken Nederlanders zich bij vrijwel alle mogelijke doemscenario’s – zoals een haaiaanval, kwallenbeet of tsunami – het minste zorgen vergeleken met alle andere onderzochte landen.

Ongerepte stranden

Hoewel Nederlandse strandgangers het minst actief zijn op het strand, gaan ze wel op zoek naar verborgen stranden. Bijna driekwart van de ondervraagden gaf aan dat het verkennen van verborgen stranden een belangrijke activiteit is. Hiermee zijn Nederlanders wereldwijd het meest verkennende volk als ze op strandvakantie gaan. Spanje, Frankrijk en Griekenland zijn de populairste bestemmingen voor een strandvakantie. De tijd die voor zo’n strandvakantie wordt uitgetrokken is met 11,4 dagen de langst gemiddelde vakantie ter wereld.

Ergernissen op het strand

In het rapport komen ook de grootste ergernissen op het strand aan bod. Bijna driekwart van de Nederlandse ondervraagden vindt strandgangers die hun afval laten slingeren veruit het irritantst. Ook luide muziek en mensen die hun hele hebben en houwen neerstallen op het strand behoren tot de grootste ergernissen. Wereldwijd worden daarnaast zware drinkers en veroorzakers van zandwolken als de grootste plaag gezien.

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.