Hoewel de naweeën van het zikavirus en de veiligheidsrisico’s nog goed te voelen zijn in de toeristische sector in Zuid-Amerika en Europa, blijken Nederlandse toeristen veerkrachtig te zijn. Landen als Brazilië, Mexico en Frankrijk zien volgens gegevens* van Expedia zelfs een enorme groei.

Rio de Janeiro

Toenemende interesse in Zuid-Amerika

Het zikavirus – en de publiciteit eromheen – heeft een negatief effect gehad op het toerisme in Zuid-Amerika. Maar vanuit Nederland is er juist een toenemende interesse voor reizen naar dit werelddeel. Zo lijkt het erop dat het aantal Nederlandse toeristen dat naar Mexico gaat deze zomer zal verdubbelen ten opzichte van vorig jaar. Ook Brazilië en Colombia kunnen aanzienlijk meer Nederlandse toeristen verwachten. De getroffen landen verlagen hun prijzen om toeristen terug te lokken. Zo zijn zowel Mexico als Brazilië 25% goedkoper vergeleken met vorige zomer.

vakantie in Frankrijk

Meer Nederlandse toeristen naar Frankrijk

Ook de populariteit van Frankrijk als zomervakantiebestemming is dit jaar in Nederland met 15% gegroeid, vergeleken met vorige zomer. De toenemende interesse is mogelijk ook te danken aan de gunstige prijzen die er deze zomer zijn voor vakanties in Frankrijk. Zo is een vakantie naar Bordeaux 40% goedkoper dan een jaar geleden, en is ook de prijs in Marseille met een kwart gedaald. Augustus is voor toeristen de meest voordelige zomermaand om een reis naar Frankrijk te boeken.

* Resultaten zijn gebaseerd op de vraag in Q1 2017 voor een reisperiode tussen juni en augustus 2017 vs. de vraag in Q1 2016 voor een reisperiode tussen juni en augustus 2016. De interesse werd berekend door de verandering in de aantallen vliegtickets in deze periode als ook de verandering in de gemiddelde ticketprijs.

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.