Nog een paar dagen en dan gaat de Boot Camp in Londen van start. Onze Nederlandse finalisten Daisy en Gonnie zijn erbij. De hoogste tijd om ze wat beter te leren kennen, en daarom hebben we beide kandidaten een paar vragen voorgelegd. Hieronder de antwoorden van Daisy.

Wie is Daisy? Stel jezelf in max 100 woorden voor.
Ik ben Daisy Scholte en ik geniet van alles wat ik doe als filmmaker, journalist, wereldverbeteraar, reiziger, zus, vriendin en dochter. Ik geloof dat alles schoonheid heeft, al moet je soms zoeken om het te vinden. Die schoonheid probeer ik zichtbaar te maken door te luisteren naar de verhalen en die te delen op een laagdrempelige manier. Ik film vlindergezichtjes en stoere tijgerkoppen in een openluchttheater; ik praat met jongeren die rellen in Londen en schrijf over een huwelijk dat al 60 jaar stand houdt.

Waarom heb jij je opgegeven als Pioneer?
Ik houd ervan om op zoek te gaan naar de leukste, gekste en meest bijzondere plekken van Nederland. Het is te gek als ik dat elke dag mag gaan doen! Als ik iets bijzonders meemaak denk ik vaak: “Konden andere mensen dit ook maar meemaken.” Als filmmaker en journalist leg ik mijn verhalen vast en neem ik ze mee naar mijn beperkte publiek. Als ‘Pioneer’ voor Expedia kan ik mijn verhalen delen met een groot publiek.

Daisy ijsvissen

Waarom ben jij DE Pioneer voor Nederland?
Ik heb een unieke kijk op dingen. Ik mis weinig en heb een scherp oog voor detail. Als mij iets opvalt, stap ik er op af en ga ik op onderzoek uit. Zo ontdek ik de leukste plekken en grappigste weetjes. Door mijn verlangen om van de gebaande paden af te wijken, kom ik onverwachts op de meest bijzondere plekken terecht. Struinend door Amersfoort ontdekte ik de 500 jaar oude muurhuizen; dwalend door Den Bosch belandde ik op een klein theaterfestival en uitgedaagd door een vriend bungelde ik aan een koord van de Euromast. Als je met mij op pad bent geweest heb je altijd wat te vertellen. 

Wat zou jij als Expedia Pioneer absoluut willen laten zien van Nederland, en waarom?
Ik wil laten zien dat er meer is dan het Rijksmuseum, de Keukenhof, de Dom en de Zaanse Schans, omdat ik geloof dat elke stad en elk dorp in Nederland een eigen unieke schat heeft, die klaar ligt om ontdekt te worden. Ik wil de verborgen glinsteringen in de straten van onze grote steden laten zien. Ik wil de hoogste toren beklimmen voor het beste uitzicht en er van af komen zonder de lift of trap te gebruiken. Ik wil het oudste én het nieuwste treinstation ontdekken. Ik wil overnachten in een hooischuur én in het Krasnapolsky. Ik wil koeien melken bij de vakantieboer én klaverjassen op Texel. Kortom; elke dag een nieuw avontuur.

Daisy in Nepal

Wat kunnen we van jou verwachten als Pioneer?
Ik vertel de verhalen van grote gebeurtenissen graag aan de hand van het kleine, menselijke verhaal. Wist je bijvoorbeeld dat sinds 1938 elk jaar op Koninginnedag om 6 uur ’s ochtends een 26 meter lange paal lopend naar het centrum van Zeist wordt gebracht? Vervolgens werken drie mannen keihard om 49 vlaggen in de mast te hangen, zodat de Koninklijke verjaardag in stijl gevierd kan worden. Als je vroeg opstaat en het vriendelijk vraagt, mag je best even mee naar boven in de mast. Zo beleefde ik de eerste Koningsdag.

Lees ook het interview met de andere finalist Gonnie!

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.