De Nederlandse fotojournalist Jeroen Swolfs had een mooi, maar vooral ook ambitieus plan: hij wilde alle landen van de wereld bezoeken en overal foto’s maken van het dagelijks leven. Hij vertrok in 2009 en reisde de afgelopen zeven jaar de wereld over. Nu kun je in Amsterdam zijn foto’s bekijken op de tentoonstelling Streets of the World.

Streets of the World
Kabul, Afghanistan (Foto: Jeroen Swolfs)

Jeroen Swolfs wil met dit fotoproject een positief beeld geven van de wereld van nu. De bijna 200 straatfoto’s laten niet alleen de verschillen tussen landen en mensen zien, maar juist ook de overeenkomsten. Dat is ook het idee achter Streets of the World: laten zien hoeveel mensen overal ter wereld op elkaar lijken, en niet hoeveel ze van elkaar verschillen.

Streets of the World
Moskou, Rusland (Foto: Jeroen Swolfs)

“Al die verschillende gewoontes, vormen, kleuren, religies en omgevingen. Maar daar doorheen zag ik toch steeds ook hetzelfde verhaal, de mooie dingen die mensen altijd blijven doen.” – Jeroen Swolfs

Door oorlogen en visumproblemen is het Jeroen Swolfs helaas nog niet gelukt om foto’s te maken in alle landen van de wereld. Straatfoto’s uit landen als Libië, Eritrea en Jemen ontbreken bijvoorbeeld nog.

Streets of the World
Khartoem, Sudan (Foto: Jeroen Swolfs)

De fototentoonstelling is te zien t/m 10 juli 2016 in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.
(Entreeprijs: € 10,- voor de World Press Photo-tentoonstelling, inclusief de Streets of the World-tentoonstelling).

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*