Londen neemt een welverdiende plek in onder ’s werelds beste winkelbestemmingen, met toeristen die elk jaar massaal naar de beroemdste winkelstraten reizen, van Oxford Street en Portobello tot Borough Market, de culinaire hemel voor foodies. Maar al hebben deze plekjes hun waarde, loont het ook de moeite om enkele van de minder bekende winkelbuurten van de stad te ontdekken – de verborgen juweeltjes waar lokale bewoners graag toeven en waar je enkele van de meest interessante ontwerpers en onafhankelijke winkels van de Britse hoofdstad vindt.

Auteur: Victoria

shopping hotspots in Londen

Op basis van mijn 13-jarige ervaring in Londen zijn dit mijn favoriete vijf shopping hotspots in Londen:

1. Redchurch Street en Calvert Avenue, Shoreditch

Bond Street staat bekend als dé plek voor designerkleding van merken als Prada, Gucci en Hermès, maar als je iets meer ongebruikelijk zoekt, dan ga je best naar Redchurch Street in het trendy Shoreditch, waar de meestal Londense designers hun kwaliteitslabels aanprijzen. Ga voor kleding naar Hostem, APC, Sunspel en Aubin & Wills, of kies een paar schoenen uit bij de fabuleuze Tracey Neuls (ze heeft een geweldige stijlvolle schoenenlijn voor fietsers). Redchurch Street is ook waar je leuke woonartikelen op de kop kunt tikken, zoals bij het prachtige Labour and Wait en Maison Trois Garcons, die beide zowel moderne als vintage meubelen verkopen. Maar m’n favoriete winkel is Aesopus, waar je heerlijk geurende, luxe botanische huidverzorgingsproducten kunt kopen.

shopping hotspots in Londen

Redchurch Street in Londen

In de buurt ligt tevens Calvert Avenue, een straat die zich snel heeft laten opmerken als een hub voor interessante winkeltjes. Luna and Curious is een concept store met een excentrieke collectie van surrealistische sieraden en accessoires, Anthem specialiseert zich in stijlvolle herenkleding, bij Mawi gaat het allemaal om ‘bling’, Ally Cappellino biedt lokaal geproduceerde lederwaren en de winkel van Larache is tot de nok gevuld met Marokkaanse goederen van gerecyclede materialen. En als je eenmaal je tassen gevuld hebt, ga dan naar Leila’s Shop of Paper + Cup voor koffie en gebak.

shopping hotspots in Londen

2. Lamb’s Conduit Street, Bloomsbury

Bloomsbury verwierf zijn bekendheid door de historische Bloomsbury Set, een groep Engelse schrijvers, waaronder Virginia Woolf en EM Forster, die zich hier in de eerste helft van de twintigste eeuw vestigden. Het is nu niet alleen het thuis van het British Museum, de British Library en diverse universiteiten, maar ook van Lam’s Conduit Street, een werkelijk shoppingparadijs. Deze gedeeltelijk autovrije straat biedt een grote selectie van onafhankelijke winkels, boetieks, cafés en woonwinkels. Niet te missen shops zijn onder meer Pentreath & Hall, dat nieuwe en oude meubels, prenten, verlichting en keramiek verkoopt en Folk, waar je prachtige eigentijdse vrijetijdskleding vindt.

shopping hotspots in Londen

Maar een wandeling door Bloomsbury is niet compleet zonder een bezoekje aan een boekwinkel. Persephone Books is gespecialiseerd in vrouwelijke schrijvers en herdrukt zelfs werken van vergeten 20e-eeuwse auteurs. Andere unieke boekhandels in de buurt zijn bijvoorbeeld Gosh!, een striphandel, Bookmarks, een socialistische boekwinkel; Judd Street Books voor goedkope nieuwe boeken; en London Review Bookshop voor een wijde selectie van bekroonde en populaire werken.

shopping hotspots in Londen

3. Camden Passage, Islington

Wie Portobello zegt, zegt antiek, maar in het noorden van Londen vind je Camden Passage, al sinds de jaren 50 een hub voor antiek. De voornaamste marktdagen zijn woensdag en zondag, maar er is ook een kleinere markt op zondag en maandag bij de Pierrepont Arcade en een boekenmarkt op dezelfde locatie op donderdag en vrijdag. De markten lopen van 08.00 tot 17.00 uur en verkopen alles van vintage sieraden tot sierlijke drukletters. Snuffel rond en ontdek onverwachte schatten. Antiek is niet alleen beperkt tot de markten, je kunt net zo goed een geweldig vondst doen in de omliggende winkeltjes, zoals antieke dozen in Christina’s Boxes, verzamelobjecten en sieraden bij Esme en een fantastische collectie antieke meubels, woonartikelen en spiegels bij David Griffith Antiques.

Camden Passage, shopping hotspots in Londen

En mis vooral de vintage kledingwinkels niet, met onder meer Cloud Cuckoo Land, Fat Faced Cat, Annie’s, Four and Twenty Blackbirds en Decadent Vintage. En ten slotte heb je nog Penhaligons, een parfumeur opgericht in 1870. Op basis van mijn studententijd, toen ik hier een ontelbaar aantal dagen doorbracht, kan ik zeker de Breakfast Club cafe aanbevelen wanneer je op welk moment dan ook honger hebt.

4. Maltby Street, Bermondsey

De buurt rond Maltby Street komt in het weekend tot leven wanneer de aangrenzende Ropewalk een bruisende markt met eetkraampjes wordt, met marktkramers die alles van gegrilde kaasbroodjes tot ambachtelijk gerookte zalm verkopen. De markt is op zaterdag geopend van 09.00 tot 16.00 uur en op zondag van 11.00 tot 16.00 uur.

shopping hotspots in Londen

Er is niet alleen de mark, maar ook uitstekende restaurants en winkels, waaronder de St John Bakery (bestel de donuts!), Little Bird Gin, en 40 Maltby Street, dat gespecialiseerd is in natuurlijke wijnen en seizoensproducten. Maar mijn favoriet is ongetwijfeld Lassco, een winkel met een geweldige collectie van teruggewonnen meubilair en snuisterijen, van oude radiatoren tot 18e-eeuwse loden plantenbakken. Het is en blijft een fascinerende plek om gewoon even door te struinen, maar het heeft ook een sfeervolle bar en restaurant. Ietsje verder van Ropewalk ligt Spa Terminus, een nieuwere markt dat net als Ropewalk onder de spoorbrug gevestigd is. Hier vind je juweeltjes als de London Honey Company, The Little Bread Pedlar, The Kernel Brewery en La Grotta Ices. Wat een weelde!

shopping hotspots in Londen

5. Golborne Road, Notting Hill

In het westen van Londen – en in de schaduw van buurman Portobello – ligt de levendige Golborne Road, een multiculturele verzameling van chique boetieks, antiekwinkels en Portugese, Caribische en Marokkaanse cultuur. Eén van de allerbeste winkels is Rellik, die enkele van de beste vintage designerkleding in Londen heeft, van Dior tot Vivienne Westwood. T&F Slacks is gespecialiseerd in op-maat-gemaakte schoenen, Kokon To Zai verkoopt ongewone, opzienbarende kleding, terwijl je voor damesmode en accessoires bij J&M Davidson moet zijn Enkele goede antiekwinkels zijn onder meer Phoenix, 88 Antiques en Hutch. En wil je onderweg van iets lekkers smullen, stop dan bij even bij de Lisbon Patisserie, waar je kunt proeven van een perfecte pastéis de nata. Langs Golborne Road heb je ook een markt, waar je tijdens de week vooral straateten vindt en brocantes en meubilair op vrijdag en zaterdag. De populairste dag is zaterdag. Er is geen markt op zondag. De markt is geopend van 09.00 tot 17.00 uur, behalve op donderdag, wanneer het al om 13.00 uur sluit.

Reacties

    Lastminuteinfo.be

    Dit lees je dan wanneer je net terug bent van een weekendje Londen 🙂 We houden de tips bij voor een volgende trip!

    28/04/2017 at 1:53 pm

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.