Eten is altijd een belangrijk onderdeel van mijn vakanties! Ik lees vaak voordat ik op reis ga veel over het lokale eten, zodat ik eenmaal aangekomen verschillende leuke restaurants kan uitproberen. Ik werk nu samen met Expedia en zal je over unieke eetervaringen in Stockholm vertellen.

De titel van mijn blog verraadt mijn tip eigenlijk al: Rosendals Trädgård! Verderop in dit artikel kun je hier meer over lezen. Via deze link vind je meer tips over unieke eetervaringen van bloggers uit heel Europa. Raadpleeg deze pagina bijvoorbeeld als je bijna op vakantie gaat en inspiratie wilt voor unieke eetervaringen die je zelf kunt uitproberen.

Europa op een bord

Een unieke eetervaring kiezen was niet eenvoudig, want Stockholm en Zweden hebben zo veel te bieden! Maar hoe meer ik er aan dacht, hoe meer ik me realiseerde dat het eindelijk voorjaar is, en in de lente doe ik vaak het volgende: 
Ik loop rond in Djurgården en kijk naar de bloemen, zoals ik eigenlijk al heel mijn leven doe. Ik ben vlak bij Djurgården opgegroeid, dus heb hier half mijn jeugd doorgebracht. Toen ik eraan dacht, kwamen er allemaal mooie herinneringen naar boven en moest ik bijna een traantje wegpinken. Picknicken met mijn familie, buiten spelen met vriendjes en vriendinnetjes, op schoolreisje gaan, biertjes drinken, lekker rondslenteren. Oké, het klinkt allemaal misschien niet zo indrukwekkend, maar dat is het wel. Ik raad dan ook iedereen aan om Djurgården te bezoeken. Het is een gratis, prachtig park en bij mooi weer, zoals op deze dag het geval was, ziet alles er magisch uit. BLOEMEN! DE BLOEMEN! Nu is het echt lente. 
Erg mooi.

Europa op een bord

Ik kwam hier met het doel om Rosendals Trädgård te bezoeken. Rosendal!! Een kleine oase in Djurgården. Het is wel een beetje duur. Als je hier met een beperkt budget bent, kun je gewoon zelf een broodje meenemen, een kopje koffie bestellen en onder de appelbomen relaxen. Dit is het ernaast gelegen mooie huis, met wijnstokken in de voortuin.

Toen ik 14 was, kreeg ik de kans om wat werkervaring bij Rosendal op te doen. Ik herinner het me nog heel goed. Ik plukte brandnetels, bakte brood en cakes, maakte verschillende jams en ook pesto. Ik denk dat mijn interesse in eten hier begon. Hier realiseerde ik me namelijk dat ik dit echt wilde doen. Rosendal is dus echt heel speciaal voor mij.

Europa op een bord

Rosendal heeft verschillende broeikassen. IK HOUD ZO VAN BROEIKASSEN! Ze zijn lekker warm, klam en vol mooie planten.

Rosendal is een tuinmarkt waar je allerlei soorten bloemen, zaden, bomen, groenten en fruit kunt kopen. Het is geweldig!

8

Zoals je op de foto ziet, kun je er zelfs viooltjes eten. Gebruik ze als broodbeleg of als ingrediënt voor in je soep of pastagerecht.

Europa op een bord

De plantenwinkel ziet er van binnen zo uit. Je kunt er kruiden kopen die bij je gezonde leefwijze passen.

Europa op een bord

Dit is het kruidenierswinkeltje. Zo leuk! Er worden hier boeken, brood, jam, koekjes, crackers, pesto, sap en de lekkerste producten verkocht. Ook kun je er verrukkelijke broodjes kopen. Ze worden in de bakkerij net achter de winkel gebakken.

12

Alles wordt net naast de deur verwerkt, dus dit zijn echt allemaal lokale producten. Het is allemaal in of rond Rosendal verbouwd en geplukt.

15

Vanaf het terras heb je uitzicht op de vier grote broeikassen: één met de keuken, eentje waar je kunt zitten en eten, eentje dient als plantenwinkel en eentje is waar alles geteeld wordt. HEERLIJK WEER!

16

Mangold is ontzettend lekker als je het in boter bakt.

17

Ik heb met mijn lieve vader geluncht. Hij houdt van kabeljauw, dus bestelde de kabeljauw met aardappelpuree, boter en kappertjes.

18

Ik houd van aardappels, prei en zure room, dus had de aardappel- en preisoep met crème fraîche en een sneetje brood met wat boter.

19

Ik dronk limonade met een heel toepasselijke naam – Zonneschijn. Zo blij dat de lente is begonnen!

20

Hierna liepen we in de zon naar huis. Dit is de Djurgårdsbron, mijn favoriete brug. Als je Stockholm bezoekt, is Rosendal mijn ultieme tip. Het is echt een klein juweeltje, waar je van lekkere, biologische producten kunt genieten te midden van prachtige bloemen.

Auteur: Siri Barje van de blog Olive Hummer

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.