Tien dagen knallen. Dat is het ‘Expedia Pioneer Boot Camp’. Na een selectie van meer dan 200 kandidaten zijn Gonnie en ik uitverkoren om de strijd aan te gaan voor de baan van ons leven: Een jaar lang schrijven, filmen en fotograferen voor een reisblog over ons eigen land.

We vliegen samen van Rotterdam naar Londen. Met Gonnie dus. Mijn grote concurrent. Ik krijg buikpijn als ik van de A20 afsla en het bordje ‘Rotterdam The Hague Airport’ verschijnt. Nu ga ik haar ontmoeten. Is ze wel aardig? Hoe voel ik me in haar aanwezigheid? Ga ik het tien dagen met haar uithouden?

Rotterdam Airport
Met Rotterdam Airport in zicht begint mijn hart steeds sneller te kloppen. Zenuwen.

Wow! Wat is ze lang!
Daar zit ze. Aan de telefoon. Kopje koffie en een grote rugtas. Ik zwaai en ze staat op. Wow! Wat is ze lang! Drie kussen. Hoe gaat het en heb je er zin in? Het is een beetje ongemakkelijk, maar dat hoort er allemaal bij.

In het vliegtuig ontspannen we. We reizen eersteklas, maar in het kleine vliegtuig is het een geïmproviseerde eersteklas. We hebben geen tafeltje, maar krijgen er een als een kinderstoel aan onze stoel gemonteerd. De maaltijd is indrukwekkend. Zalm, gemarineerde aardappelen, een verse salade. Zo lekker heb ik nog nooit gegeten in een vliegtuig.

Vliegtuigmaaltijd
Ik heb nog nooit zo lekker gegeten in een vliegtuig.


Tussen Gonnie en mij klikt het gelijk. Door de turbulentie trilt haar maaltijd van het tafeltje en spring ik in als de held van de dag door het dienblad vlak voor de val te vangen. Haar broek is nog schoon en we lachen de rest van de vlucht over de knulligheid van onze eerste eersteklas ervaring.

The Dutch Team
The Dutch Team: Concurrenten en vrienden. Dat is een rare verhouding.

Ik eet met mijn bord naast mijn laptop
De Boot Camp is hard werken. Ik had niet anders verwacht. Vroeg op, workshops, lunchen, nog meer workshops, eropuit, interviewen, filmen, bloggen, monteren, publiceren. Oja, en over alles wat ik doe: twitteren, instragrammen, facebooken, appen, en pinteresten (is dat eigenlijk een woord?). Als het even kan eet en drink ik wat. Het liefst met mijn bord naast mijn laptop.

Eten en laptop
Ik eet en schrijf tegelijkertijd en dan post ik er ook nog even over.


Concurrent en vriendschap
De kandidaten vertegenwoordigen Nederland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië en Engeland. Per land zijn er twee kandidaten die keihard werken om te bewijzen dat zij de juiste persoon zijn voor de baan. Het is zwaar voor ons allemaal. Dat maakt het makkelijker te verdragen. We helpen elkaar. Steunen elkaar. We maken elkaar aan het lachen. Ja, ook Gonnie en ik. Hoewel we elkaars concurrent zijn, voel ik ook een vriendschap ontstaan. We gunnen het elkaar, maar willen het zelf ook heel graag. Dat is een raar gevoel. Samen slaan we ons erdoorheen. Wie uiteindelijk de baan krijgt? Dat zien we volgende week wel weer. Maar ik weet zeker dat Gonnie en ik nog wel vaker met elkaar op avontuur zullen gaan.

Om alle kandidaten een extra steuntje in de rug te geven maakte ik deze video. Good luck to you all!

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.