Afzien, kou en rillend de nacht doorkomen. Dat gaat er door mij heen als ik aan winterkamperen denk. Ik ben niet zo’n bikkel die in de sneeuw een tentje opzet. Maar kamperen vind ik wel heel leuk! En toen hoorde ik over de eerste en enige binnencamping van Nederland. Dat moet ik meemaken.

CollageIndoorCamping

De Indoor City Camping staat in de binnenstad van Alkmaar. Campinghouder Edwin Reijmers is eigenlijk automonteur en heeft een eigen garage naast de camping. Vorig jaar besloot hij zijn showroom om te bouwen tot de camping zonder buitenlucht.

Ik hoef geen thermoslaapzak en extra dik matje in te pakken. Op de paklijst die Edwin mij stuurt, staan alleen sloffen en een goed humeur. De rest is allemaal aanwezig.
We gaan met z’n vijven: vriendje Patrick en mijn beste vrienden Gerben, Carlijn en Maarten en ikzelf natuurlijk.

Waslijn

Vanaf de straat loop ik door twee glazen deuren de camping op. Ik sta met mijn voeten in het plastic gras. Dat voelt toch anders dan echt. Ik zie gekleurde tulpen, maar ruik geen bloemen. Sterker nog, ik ruik en voel helemaal niks van buiten. Dus ook geen regen of kou. Dat is dan wel weer fijn natuurlijk. Want als ik ergens een hekel aan heb, is het wel regen op de camping. Dat je tent gaat lekken en alles nat wordt. Of dat je heel nodig moet plassen, maar de afstand naar het toilethuis sowieso natte sokken betekent. Bah! Op deze mini-camping is het weer in elk geval geen spelbreker.

Pipowagen

PipoBinnen

Terras

We hebben het hele veldje voor onszelf. In de hoek staat een echte pipowagen, met een kleine, houten veranda. Daartegenover een oude caravan met opklapbed en een keukentje. Naast de caravan staat een tent, voor twee personen. Op het grasveld naast de slaapplekken ligt een stenen terras met tafels en stoelen. Na het verdelen van de bedden nemen we daar plaats en staan de rest van de avond niet meer op.

Tent

Tot diep in de nacht spelen we spelletjes. De keiharde lachsalvo’s en het geschreeuw om het verliezen zouden op een buitencamping het hele veld wakker houden. Hier hoeven we met niemand rekening te houden. Heerlijk!

Spelletjes

Patrick en ik slapen als rozen in de pipowagen. En zoals dat gaat op de camping, worden we de volgende ochtend wakker door het geklets van de buren. ‘Mogge buuf!’ Roepen we door het dunne muurtje van de wagen. ‘Mogge buuf!’ Komt er terug uit de driehoekige tent.

Het ontbijt is al voor ons klaargezet: croissantjes, een eitje, jam, kaas en hagelslag. Lekker Hollands, zoals het hoort op de camping. En die koffie gaat er ook wel in. Want het is toch wel laat geworden vannacht. Er was geen koude avondlucht die ons dwong ons warme bed op te zoeken. Op de Indoor City Camping kun je de hele nacht wel voor je tent blijven zitten.

We poetsen onze tanden 'buiten', zoals dat gaat op de camping
We poetsen onze tanden ‘buiten’, zoals dat gaat op de camping


Lijkt het je ook wel wat, een nachtje slapen op een overdekte camping? Dit moet je weten over de Indoor City Camping in Alkmaar:

 • Een overnachting op de Indoor City Camping in Alkmaar kost € 35,- per persoon. Voor het ontbijt komt daar nog € 7,50 per persoon bij.
 • Je kunt ervoor kiezen zelf een avondmaaltijd te maken op de camping. Er zijn pannen, servies en kookplaten in het kleine keukentje. Je kunt ook lekker uit eten in Alkmaar: de restaurants zijn op loopafstand van de camping.
 • Tenten, slaapzakken en wc-rollen kun je thuislaten. Alles is aanwezig op de camping. Er hangen zelfs handdoeken en badjassen.
 • Wij namen zelf bier, chips en spelletjes mee. Er staat een klein koelkastje om het bier koud te houden.
 • Als laatste tip, zoals Edwin zelf ook al zei: neem een goed humeur mee. Deze camping is een garantie voor plezier. Er hangen zelfs verkleedkleren. Dus leef je uit! Extra leuk om, net zoals wij, met een groep vrienden naartoe te gaan.

Wat is de meest bijzondere camping waar jij hebt geslapen?

Reacties

 • Chantal

  Wat grappig, een indoor camping! Vooral de leuke, aparte accommodaties zijn leuk. Echt een keer wat anders. Heb je nog wel het kampeer gevoel?

  01/02/2016 at 4:18 pm
 • Joyce

  Leuke post. Ideaal zeker in Nederland waar het zelfs in de zomer nog wel eens slecht weer kan zijn. Maar mis je niet de gezelligheid van andere mensen op een reguliere camping?

  07/04/2015 at 5:34 am
  • daisyscholte
   daisyscholte

   Thanks 🙂

   Het is wel echt een ander gevoel dan een buitencamping. In de regen in een caravan spelletjes spelen heeft ook wel iets, toch?
   Ik denk dat je de Indoor Camping meer moet zien als een leuk alternatief voor een B&B of een hotel, dan voor een camping. Ik was met een paar vrienden en we hebben het onwijs gezellig gehad met elkaar. Maar idd, een praatje maken met de buurvrouw tijdens het tandenpoetsen zit er niet in.. 😉

   07/04/2015 at 7:48 am

Geef een reactie

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*