Midden in de pittoreske, Zeeuwse hoofdstad ligt een prachtig hotel. Tussen de monumentale gebouwen en een eeuwenoud klooster maken ondernemerspaar Raymonde en Martin hun droom waar. De kleine bed & breakfast die zij jaren runden, was al lang niet meer genoeg. Nu ontvangen zij tientallen gasten in het splinternieuwe Hotel The Roosevelt in Middelburg.

Hotel the Roosevelt

Van buiten ziet het gebouw eruit als een oude burcht. Ik kom binnen door een dikke, houten deur. Ik verwacht eigenlijk een grote, koude hal met hoge stenen muren en een brede trap met rode loper. Maar de wereld achter de kasteeldeur ziet er heel anders uit. Het is hier vrolijk en gezellig! Het grote, kleurrijke kunstwerk aan de muur fleurt het oude gebouw op. De charmante zithoek is helemaal van deze tijd. De warme kleuren maken de grote ruimte knus en huiselijk.

Hotel the Roosevelt
Hotel the Roosevelt

Ik word meteen warm onthaald. “Zet je tas even neer. Was het een lange reis? Wil je eerst iets drinken?” Ontspannen. Dat staat hier bovenaan op het menu. Ik ben geen nummertje, of de zoveelste gast van vandaag. Hier kom ik thuis.

Mijn kamer is op zolder. Geen donker hol, weggestopt onder het dak. Het hoge, aflopende plafond en de twee grote ramen geven juist een gevoel van ruimte. Hier kan ik wel een paar dagen verblijven. Ik zet mijn koffer in de hoek en plof neer op het bed.

In de kamer liggen geen foldertjes en printjes met uitleg over handdoeken, wifi en het ontbijt. De interactieve televisie is mijn toegangspoort tot alles wat ik wil weten. Raymonde legt uit dat ze zo veel papier bespaart. Hotel The Roosevelt is in de running om een keurmerk te krijgen voor duurzaam hotel. Goed bezig dus!

Hotel the Roosevelt

Hotel the Roosevelt

Ik word helemaal blij van dit hotel als ik de volgende ochtend klaar zit voor het ontbijt. Geen buffet met veel te veel eten, wat aan het einde van de ochtend in de prullenbak gaat. Nee, hier krijg ik een dienblad geserveerd met een vers geperst sapje, broodjes die speciaal voor mij zijn afgebakken en een bescheiden selectie beleg. Als het aan Raymonde ligt belandt hier niks in de prullenbak. En als het te weinig is, kan ik altijd om meer vragen. Dat bespaart een hoop geld en is goed voor het milieu. Legt Raymonde uit. Ha! Die instelling, daar houd ik wel van!

Hotel the Roosevelt

Het hotel met 28 kamers is nog maar net open. Maar van onwennigheid of onervarenheid merk ik niks hier. Het personeel is ontzettend hartelijk en warm. Ze adviseren me graag over restaurants en activiteiten in de stad. Voor een gezellig praatje na een actief dagje uit maken ze altijd tijd. Alleen op reis is alles behalve eenzaam in Hotel The Roosevelt in Middelburg. Ik kom hier graag nog eens terug!

Hotel the Roosevelt
Hotel the Roosevelt
Hotel the Roosevelt

Weten wat er allemaal te doen is in Middelburg en de rest van Zeeland? Ik schreef er twee blogs over. Deze gaat over Middelburg en deze over de rest van Zeeland.

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.