2014 was een topjaar! Ik schreef een boek over voedselverspilling, ontmoette mijn vriendje en vond mijn droombaan als Expedia Pioneer. Met zoveel hoogtepunten is het jaar supersnel voorbij gevlogen. Dit mooie jaar verdient daarom een knallend einde. Ik vier de jaarwisseling tijdens de Nationale Nieuwjaarsnacht in Rotterdam. 2015 begin ik met een frisse, nee, ijskoude duik in de Noordzee. Echt! Ik heb het gedaan. De Nieuwjaarsduik in Scheveningen. Hier is het bewijs.Een knallend uiteinde
In Rotterdam mag niet overal vuurwerk worden afgestoken. Zelf heb ik nogal een hekel aan dat geknal, dus vind ik dat helemaal niet erg! Boven de Erasmusbrug wordt de Nationale Vuurwerkshow gegeven. Maar eerst gaan we (Patrick, Femmie en ik) een hapje eten bij Z&M Delicatessen. Daar hebben ze een uitgebreid oudejaarsbuffet, inclusief oliebollen en champagne.

Buffet

Buffet
Kreeft en oesters op het buffet. Chique hoor!


Na het eten zoeken we een plekje langs de kade met uitzicht over de Rotterdamse brug. En ineens is het zover. De klok slaat 00.00 uur en de vuurwerkshow breekt los. 10 minuten spectaculair vuurwerk boven de Erasmusbrug. Veel leuker dan die knullige pijltjes en vervelende rotjes.

Vuurwerk

Na afloop slenteren we nog wat door de stad. Het verkeer staat volledig vast (kom dus niet met de auto) en de straten zijn gezellig druk. “Gelukkig nieuwjaar!” roepen vreemden naar elkaar. We duiken nog een paar kroegjes in voor een biertje en gaan redelijk op tijd terug naar ons hotel. Want ja, morgen moeten we vroeg op!

Manhattan Hotel
In het hotel krijgen we een drankje van de zaak. Proost!


Bezinning op de elfde verdieping
Tijdens de jaarwisseling slapen we in het Manhattan Hotel, tegenover het centraal station. Om drie uur ’s nachts kijk ik vanuit mijn chique kamer op de elfde verdieping uit over de lichtgevende stad. Wow, wat heb ik toch een fantastische baan! Ik kan niet wachten op alle avonturen die mij nog te wachten staan.

Uitzicht Manhattan Hotel

Frisse start
Die gekke Hollandse traditie waarbij we met z’n allen het ijskoude zeewater in rennen op de eerste dag van het nieuwe jaar. De Nieuwjaarsduik moet iedereen een keer gedaan hebben. Vanaf 10.30 uur is het verzamelen op het strand van Scheveningen. Er is plek voor 10.000 mensen en vol = vol. De entree is € 3,-. Je krijgt een blik erwtensoep, de bekende Unoxmuts en natuurlijk toegang tot het strand waar je het water in rent. Draag comfortabele kleren en neem een badjas mee voor die minuten dat je in je badkleding staat te wachten op het startschot. Het is de extra bagage echt waard.

Nieuwjaarsduik
Tot het laatste moment houden wij onze warme jassen aan


De duik is echt niet zo erg als het lijkt. Ik kan niet ontkennen dat het koud is. Het is verschrikkelijk koud. Maar zodra je uit het water komt en een grote, dikke handdoek om je heen slaat, warmt je lichaam meteen weer op. Snel aankleden en een kom erwtensoep halen. Die deelt Unox gratis uit aan alle deelnemers. Na afloop voel je je zo sterk dat niets jou nog tegenhoudt je doelen voor 2015 te halen. Jiehaaa!!

Tip: kom met het openbaar vervoer. De rij voor de betaalautomaat in de parkeergarage is na afloop langer dan die voor de Python in de Efteling.

Nieuwjaarsduik
Nu vinden ze het nog leuk…
Oranje dames
Sommige mensen nemen echt de moeite om er zo leuk mogelijk uit te zien
Nieuwjaarsduik
Misschien wel de meest gefotografeerde man tijdens de Nieuwjaarsduik


Manhattan Hotel
Het Manhattan Hotel in Rotterdam is een hotel met klasse. In dit 5-sterrenhotel hotel voel ik mij een prinses zodra ik de drempel over stap. Ik verblijf in een executive kamer op de elfde verdieping. Het uitzicht vanuit de kamer is fenomenaal. Maar wat mij het meest is bijgebleven van de stijlvolle kamer is het koffiezetapparaat. Geen zakjes met aanmaakkoffie of een simpele Senseo. Nee, in het Manhattan Hotel heb ik mijn eigen Illy koffiemachine. Wauw!

HotelKamer

Illy

Helaas moet ik de volgende ochtend vroeg vertrekken voor de Nieuwjaarsduik, want o wat was ik nog graag even gebleven om het grote bad te proberen en echt de tijd te nemen voor het uitgebreide ontbijtbuffet. Maybe next time?

Wat heb jij gedaan tijdens de jaarwisseling?

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.