Ik ben nog nooit op wintersport geweest. Ik hou gewoon niet zo van de kou. Maar skiën vind ik heerlijk. En volgens mij ben ik er nog goed in ook! Hoe ik dat weet? Omdat ik regelmatig ga skiën in Nederland. Geen bergen en te weinig sneeuw zijn geen probleem. En ik hoef er ook geen vakantie voor op te nemen. Skiën in Nederland doe ik in een sneeuwhal.

Lobke Elbers Daisy Scholte

 

Ik ga vandaag niet alleen. Blogger Lobke Elbers gaat met me mee. Gezellig! Iets te gezellig misschien. In de bus op weg naar Snowplanet in Velzen-Zuid zijn we zo lekker aan het kletsen dat we onze halte missen. Echt weer iets voor mij. Een uur te laat, maar met net zoveel zin, komen we aangewandeld. Snel de ski’s aan en de baan op!

Lobke heeft nog nooit geskied. We willen geen benen breken, dus beginnen we met een lesje. Ik heb natuurlijk mijn camera meegenomen en er een filmpje van gemaakt:

De les duurt ongeveer een uur. We leren vooral de basis skills om veilig van de berg af te glijden. Hoe moet je staan, hoe maak je bochten en het belangrijkste: hoe moet je stoppen. Na veel oefenen laat onze instructrice Sharon ons in het volste vertrouwen achter in de grote, koude sneeuwhal.

 

DCIM100GOPRO

 

Het is net als met autorijden. Die eerste keer dat je alleen de weg op moet is het engst. Lobke staat bovenaan de berg. Geen Sharon om haar te vertellen dat ze mag gaan. Ze buigt door haar knieën, zet zich schrap en leunt voorzichtig voorover. Het glijden, dat gaat vanzelf. Het sturen niet. Alsof ze dit al jaren doet giert Lobke zigzaggend naar beneden. Ik kan haar maar nauwelijks bijhouden. De baan loopt af, maar ik zie Lobke geen stopbeweging maken. In volle vaart stevent ze recht op de muur af. Als dat maar goed gaat!

Wat een geluk dat er een groot net tussen Lobke en de muur staat. Als in slow motion klapt Lobke voorover in het net en veert ze zachtjes weer terug. Ze staat weer, met tranen in haar ogen, van het lachen gelukkig. Dat zag er echt hilarisch uit!

Net

 

Nog even oefenen op het stoppen en Lobke is klaar voor de hoogste piste. Maar daar komen we niet meer aan toe. Want voor we koude vingers krijgen, gaan we snel weer naar buiten, waar de lentezon op ons wacht.

Dit kost een middagje skiën in Snowplanet met twee personen:

 

Screenshot_2015-03-16-17-26-34

 

Lobke Elbers is community manager bij TravelNext.nl. Zij inspireert en verbindt de TravelNext community en deelt al haar kennis op het gebied van online travel en digitale marketing.

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.