Het is weer vrijdag en dat betekent… de reisblogselectie van de week! We gaan weer de hele wereld over, van Borneo, Brunei en Singapore naar de Balkan en door naar Rio de Janeiro en Florida. Veel leesplezier!

Trip door het echte Azië
Eva van Omnitraveler vertelt deze week in een blog (met heel veel foto’s!) over haar reis door Borneo, Brunei en Singapore. Een heel afwisselende reis, met veel nationale parken en dieren (o.a. apen en schildpadden), sightseeing in steden en activiteiten als snorkelen en kajakken. Je zou er moe van worden! Gelukkig was er aan het einde van de reis ruimte om ook nog even helemaal niets te doen, op het niet onprettige Langkawi.
Azie

Spannend nationaal park in Servië
Marieke van blog Marieke van Woesik was kort geleden in Servië, waar ze onder meer naar het nationale park Djerdap ging. Dit park mag alleen onder begeleiding van een professionele ranger bezocht worden, omdat voor het park ‘gevarenzone 1’ geldt. En er bleken ook nog slangen te zitten… Levensgevaarlijk dus! Gelukkig gingen er ook zes Servische bergbeklimmers mee. Hoe dit spannende uitstapje afliep lees je in Marieke’s blog. 🙂
Servië

Roadtrip door de Balkan
Erick en Kirsten van reisblog Travelaar maken op dit moment een roadtrip door Macedonië en Albanië. Ze zijn begonnen in de Macedonische hoofdstad Skopje, en vanuit daar via de Matka Canyon naar het meer van Ohrid gereden. Foto’s van de mooie Matka-kloof zie je in hun blog. Houd hun blog de komende tijd in de gaten, want er zullen ongetwijfeld nog meer verhalen volgen over hun roadtrip!
Matka Canyon in Macedonië

Kleurrijke sloppenwijk
Mirre van reisblog Mirre op reis was in 2014 in Rio de Janeiro. Hoewel het meestal wordt afgeraden deed Mirre daar, onder begeleiding van een Braziliaanse gids, een tour door een sloppenwijk (favela) van Rio. Een favela wordt ‘bestuurd’ door een drugsbaas, vandaar de slechte naam van deze wijken. Mirre maakte een kleurrijk fotoverslag.
Favela in Rio de Janeiro

Palmbomen en leguanen in Amerika
Staat Florida binnenkort op jouw reisplanning? Lees dan de blog van Bianca van blog Stripes and Stars over haar roadtrip langs de Florida Keys en Key West. Key West is het meest zuidelijke puntje van Florida, waar de sfeer meer Caribisch aandoet dan Amerikaans. Een heel andere kant van Amerika dus.
Florida Keys

Heb jij pas een nieuw blog geschreven en wil je ook een keer in onze reisblogselectie? Laat het weten!

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.