De nieuwste selectie reisblogs van de week is een feit. Met dit keer vooral handige lijstjes, zoals een top 20 van de mooiste bezienswaardigheden in Japan en tien highlights in Oman. Maar ook een indruk van wat je allemaal van IJsland kunt zien in een week tijd. En een overzichtje van kerstbestemmingen voor als je een keertje niet naar Duitsland wil. Veel leesplezier!

10x Oman
Een paar jaar geleden was Marloes van Not by the travel book in Jordanië en sindsdien bleef het Midden-Oosten haar trekken. Ze wilde weer terug, maar dan wel naar een veilige bestemming. Het werd Oman. In haar blog geeft Marloes tien redenen waarom jij ook naar Oman zou moeten gaan. Voor de hoofdstad Muscat bijvoorbeeld, maar ook voor de oases (wadi’s) in de bergen. Benieuwd naar de andere highlights? Lees de blog!
Oman

Bamboe en zebrapaden
In de zomer van 2015 was Vincent van Reizen over de wereld vier weken op reis door Japan. In een blogpost deelt hij nu een persoonlijke top 20 van bezienswaardigheden, met foto’s. In zijn top 20 staan bijvoorbeeld het bekende zebrapad op Shibuya Square in Tokyo en het bamboebos bij Kyoto, maar ook het mooiste kasteel van Japan. Mis jij nog iets in zijn lijstje?
Zebrapad in Japan

Magisch IJsland
IJsland staat bij veel mensen op de bucketlist. Gabriëlle van reisblog Globegirl was er afgelopen zomer een week en vertelt in een blog wat zij allemaal gezien en gedaan heeft. Prachtige meren, watervallen, gletsjers en natuurlijk geisers, ze zag het allemaal. IJsland is maar 3,5 uur vliegen vanuit Nederland, dus waar wachten jullie nog op? Tja, op de zomer misschien…
Globegirl in IJsland

Kerstsfeer in Duitsland
Het is weer die tijd van het jaar: het is bijna Kerst en dat betekent kerstbomen, dezelfde foute kerstliedjes als vorig jaar (en het jaar daarvoor) en… kerstmarkten. Fleur van het team van reisblog Explorista maakte een overzichtje van kerstbestemmingen voor iedereen die nu een keer niet naar een Duitse kerstmarkt wil. Praag bijvoorbeeld, of Madrid of… nou ja, bekijk het lijstje zelf maar en wie weet raak jij zo geïnspireerd dat je vandaag nog een reisje regelt naar een van deze bestemmingen.

Foto: Explorista
Foto: Explorista

Heb jij een nieuw blog geschreven en wil je ook een keer in de reisblogselectie van de week? Laat het ons weten!

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.