Het eind van jaar is in zicht; tijd om terug te kijken op 2015 met onze selectie Reisblogs van de week. Veel reisbloggers publiceren in deze periode een terugblik op de reizen die ze dit jaar maakten. Het ene reisjaar was nog mooier dan het andere… om jaloers op te worden. Maar hopelijk ook inspirerend, voor je eigen reisplannen voor volgend jaar. Na een oproepje op Twitter kregen we veel reacties van reisbloggers die een jaaroverzicht hebben gemaakt, je vindt ze allemaal hieronder. Het zijn er heel wat, dus ga er maar even voor zitten!

Stéphanie van Expeditie Aardbol kijkt tevreden terug op 2015. Een jaar met wat veranderingen op het persoonlijke vlak, en een jaar waarin ze mooie reizen maakte naar o.a. Israël, Istanbul en Indonesië, Singapore en Maleisië.

Stéphanie
Stéphanie

Yvon van Go Yvon woont in China en maakte vanuit daar in 2015 zeven reizen. In januari en februari was ze in Nederland, ze ging naar Japan, Zuid-Korea en maakte tripjes in China.

Lotte van Scratching my map ging in februari op familiebezoek in Australië, maakte een roadtrip door Kroatië met haar vriend en ging een paar keer op citytrip. De eindstand? Elf landen, 58 uur in een vliegtuig en 50 verschillende bedden. Meer cijfers in Lotte’s blog!

Marcella Molenaar maakte in 2015 in totaal elf trips. Ze deed een roadtrip door West-Canada en bezocht drie landen waar ze nog niet eerder was geweest: Ierland, Noorwegen en Polen. Voor 2016 zijn de eerste reisjes ook al geboekt.

Marcella
Marcella

 

Nathalie van reisblog Map of Joy blikt terug op haar reisjaar 2015 met haar favoriete Instagramfoto’s van elke reis. In haar blog zie je foto’s van onder meer Parijs, Noorwegen, Santorini en Londen.

Saskia en Kimber van Reisgenie vertellen in hun jaaroverzicht over de reizen die ze in 2015 maakten, zowel samen als apart. Zo ging Kimber naar Sri Lanka en Saskia naar Indonesië. Samen ontdekten ze de steden Bologna en Florence. Voor 2016 staan er ook al mooie reizen op de planning.

Jolanda van Apollo at home kon in 2015 twee landen van haar bucketlist afstrepen: Canada en Jamaica. En dat waren niet de enige landen die bezocht, ze ging ook nog naar Italië, Griekenland, Turkije. Een mooi reisjaar dus!

Laura van What about her kijkt terug op een reisjaar waarin ze naar maar liefst 28 (!) verschillende bestemmingen ging. Jullie zullen begrijpen dat we ze hier niet allemaal gaan noemen, maar Laura ging o.a. naar IJsland, Nepal, Taiwan en Japan. En denk maar niet dat ze de feestdagen in Nederland viert. 😉

Whatabouther

Co van blog Op reis met Co blikt terug op 2015 met een top 10 van haar reishoogtepunten, met daarin o.a. Florida, Sydney en Bali. Voor 2016 heeft ze ook al wat reizen geboekt, naar Parijs, Engeland en Amerika.

Ellen van TravElleninEurope bezocht het afgelopen jaar acht Europese bestemmingen, van Turijn en Zuid-Italië tot Hamburg en Kroatië. De eerste reisplannen voor 2016 zijn ook al gemaakt.

Daphne van Live the Life you Love had een mooi reisjaar in 2015. Ze ging o.a. naar Fès in Marokko en deed een roadtrip door Namibië en Botswana. En dit reisjaar is voor Daphne nog niet afgelopen! Volgende week vertrekt ze namelijk naar Midden-Amerika om daar het nieuwe jaar in te luiden.

Livethelife

Mooie reisjaren met ups & downs
Sandra van Stralend Schrijven schreef een heel persoonlijk jaaroverzicht. Ze ging in 2015 voor het eerst op wintersport en ging o.a. naar Denemarken en Letland, maar kampte ook met een flinke dip en moest lastige keuzes maken. In haar blog kijkt ze ook alvast vooruit naar 2016.

Suzanne van Artikel 255 begon haar jaar in Australië en Nieuw-Zeeland, en maakte ook tripjes in Nederland, Frankrijk en Marokko. In haar blog blikt ze niet alleen terug op haar reizen, maar ook op haar jaar als blogger en haar keuze om haar baan op te zeggen en als zelfstandige verder te gaan.

Suzanne
Suzanne

Voor Ivonne van My Footprints was 2015 een topjaar wat reizen en bloggen betreft. Ze ging naar Australië, Myanmar en Portugal. Maar niet alles was top in 2015, en daar vertelt ze ook over in haar persoonlijke jaaroverzicht.

Voor Sandra van Travel by San was 2015 niet haar beste jaar als het om gezondheid gaat. Ondanks dat maakte ze toch veel mooie reizen, waaronder een roadtrip langs de oostkust van haar favoriete land Amerika en een week in Dubai en Abu Dhabi.

Jaaroverzichten, maar dan net even anders
Michal en Sander van Reiswijzer Kids & Co hadden een prima reisjaar waarin ze 14 landen bezochten, de meeste met het hele gezin. In hun terugblik op 2015 zetten ze de leukste steden die ze bezochten op een rij.

Reiswijzer Kids & Co in Moskou
Reiswijzer Kids & Co in Moskou

Op Vakantaseren vind je het spannendste jaaroverzicht van allemaal. Het is namelijk geen gewone terugblik, maar een countdown van de best gelezen blogs. De nummer 1 van 2015 wordt pas rond oudejaarsdag bekend gemaakt.

Janine van CitiesnStories heeft in 2015 niet zoveel gereisd en combineert haar terugblik op 2015 daarom met een kijkje achter de schermen van haar blog.

Dit was de laatste Reisblogs v/d week van 2015. Hopelijk vonden jullie het leuk. Fijne feestdagen en tot volgend jaar!

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.