De reisblogs van deze week gaan over natuurgebied de Camargue in Zuid-Frankrijk, over Havana in Cuba en over Tirana in Albanië. Verder een blog van twee avontuurlijke globetrotters die al sinds 2009 (!) op wereldreis zijn. Ze reizen nu over land van West-Afrika naar Zuid-Afrika, en dat gaat niet zonder slag of stoot. Veel leesplezier!

This is Africa
Ronald en Rini van reisblog 2 Globetrotters besloten in 2009 een wereldreis te gaan maken met hun Toyota Landcruiser. Het is inmiddels 2016 en ze zijn nog steeds op reis! Ze bevinden zich nu in West-Afrika en zijn onderweg naar Zuid-Afrika. Maar dat gaat niet altijd even soepel. In hun nieuwste blog doen ze verslag van de reis door de West-Sahara en Mauritanië naar Senegal. Over een zandstorm, de drukke stad Dakar, een roze meer en vissersdorpen, maar ook over corrupte grensovergangen, administratieve rompslomp en ander gedoe.
Reisblogs v/d week

De witte paarden van de Camargue
In Zuid-Frankrijk aan de Middellandse Zee ligt het natuurgebied de Camargue, bekend van de wilde witte paarden. Cynthia van Chez Cynthia deed vanuit Arles een jeeptocht door de Camargue en ontdekte dat de paarden niet zo wild zijn als wordt gedacht. Buiten de paarden kom je in dit natuurgebied ook stieren en roze flamingo’s tegen. Ga jij deze zomer naar Zuid-Frankrijk en lijkt zo’n jeeptocht door de Camargue je wel wat, lees dan vooral even de blog van Cynthia.
Reisblogs v/d week Camargue

Must-sees in Havana
Cuba is dit jaar een populaire reisbestemming; iedereen wil er nog snel naar toe voordat het land gaat veranderen nu de banden met de VS worden aangehaald. Reisblogger Marcella Molenaar was er een paar weken geleden en bracht een paar dagen door in hoofdstad Havana. Voor wie binnenkort ook naar Cuba gaat, heeft Marcella een handige cityguide voor Havana geschreven, over de bezienswaardigheden die zij bezocht heeft.
Reisblogs v/d week Havana

Dagje in warm Tirana
In de zomer van 2015 maakte Michal van Reiswijzer Kids & Co met haar gezin een rondreis door Zuidoost-Europa. Ze bezochten ook de Albanese hoofdstad Tirana. Met de kabelbaan – de Dajti Express – gingen ze naar Mount Dajti. Een dag later was het tijd om de stad zelf te verkennen. Bij temperaturen van meer dan 35 graden bekeken ze onder meer de Xhamia e Et’hem Beut-moskee, het Skanderbergplein en de Piramide van Tirana. Wat je nog meer kunt doen in deze stad lees je in Michal’s blog!
Reisblogs v/d week

Heb jij een nieuw blog geschreven en wil je ook een keer in de reisblogselectie van de week? Laat het ons weten!

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.