De reisblogs in de selectie van deze week nemen je mee naar de vele tempels van Ayutthaya in Thailand, het bijzondere landschap van Kirgistan, het verrassende Bosnië-Herzegovina en we maken een droomreis door Zuid-Italië van Napels naar Sicilië. Veel leesplezier!

Tempelhoppen in Thailand
Als je naar Thailand gaat, mag je de tempels in de voormalige hoofdstad Ayutthaya niet overslaan. Anita van Reisvlinder zet in een blog de mooiste tempels van deze plaats op een rij. En dat zijn er nogal wat! De Wat Chai Watthanaram, de Wat Yai Chai Mongkhon en de Wat Phra Mahathat staan in elk geval in Anita’s overzicht, met mooie foto’s.
Reisblogs v/d week - Ayutthaya

Van de Vesuvius naar de Etna
Van Napels naar Taormina op Sicilië, dat is een droomreis van Aniek van Italië Uitgelicht. Ze hoopt deze reis ooit te gaan maken en beschrijft in een blog wat je tijdens deze reis allemaal kan gaan zien. Historische steden als Napels, Pompeï en Palermo, de beroemde Amalfikust, prachtige natuurgebieden en kleine kustplaatsjes. Klinkt goed!
Reisblogs v/d week #61

Bijzondere roadtrip door Kirgistan
Zin in een roadtrip, maar dan wel buiten de gebaande paden? Dan is Kirgizië (ook wel Kirgistan genoemd) misschien een idee. Fotograaf Reinier van Oorsouw reisde vorig jaar met wat vrienden twee weken lang met een auto door dit nog relatief onbekende land. Onverharde wegen, een zeer divers bergachtig landschap en een heel gastvrije bevolking. In een blog op Stop and Stare krijg je een indruk van deze bijzondere roadtrip. Eén tip: mocht je ook naar Kirgistan willen gaan, vergeet dan de Norit niet. 😉

Reisblogs v/d week
Foto: © Reinier van Oorsouw

Mooi land met een grimmig verleden
Kelly van Reisheid.nl had zin een wat minder voor de hand liggende bestemming en ging naar Bosnië-Herzegovina. Ze arriveerden in het donker en het was even zoeken naar het hotel, maar bij daglicht werden ze positief verrast door de groene bergen, mooie meren en sfeervolle dorpjes in dit land. Kelly’s advies aan het eind van haar blog: laat je niet tegenhouden door het roerige verleden van Bosnië-Herzegovina, maar ga gewoon!
Reisblogs v/d week

Heb jij een nieuw blog geschreven en wil je ook een keer in de reisblogselectie van de week? Laat het ons weten!

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.