In de laatste reguliere Reisblogs v/d week* van 2016 reizen we naar de bijzondere landschappen van Bolivia, gaan we op avontuur in Kirgistan en maken we stedentrips naar Florence in kerstsfeer en Boedapest. Veel leesplezier!

Bijzondere landschappen in Bolivia
Danny van de blog Reizen & Reistips maakte in oktober een reis door Bolivia. Tijdens een georganiseerde vierdaagse tour verkenden ze het Potosí departement in het zuidwesten van het land. In deze streek liggen lagunes, zoutvlaktes, vulkanen en geisers. Een bijzonder landschap dus, en dat levert prachtige foto’s op die je in de blog van Danny kunt bekijken. Met een speciale vermelding voor de dansende flamingo. 🙂

reisblogs Bolivia

Kerst in Florence
Florence is misschien niet de eerste stad waar je aan denkt als het gaat om een stedentrip met kerst. Maar in een blog op Ciao Tutti kun je lezen & zien dat Florence in deze tijd van het jaar een en al kerstsfeer is. Met een grote kerstboom bij de Duomo, een kerststal, een kerstmarkt en mooi versierde straten en winkels. In de blog tips voor wat je moet zien en doen in Florence rond kerst.

reisblogs Florence

Op avontuur in Kirgistan
Manouk van Bunch of Backpackers reisde dit jaar een deel van de Zijderoute in Centraal-Azië. In Kirgistan (of Kirgizië) bezocht ze ook wat minder bekende plekken die zeer de moeite waard waren. In een blog een top 5 van must-do’s in Kirgistan voor avontuurlijke, actieve reizigers. Kamperen bij een verlaten turquoise gekleurd meer, een hike in de bergen en paardrijtochten door het prachtige landschap. Avontuurlijk genoeg? 😉

reisblogs Kirgistan

Doen in Boedapest
In november ging Co van Op reis met Co op stedentrip naar Boedapast. Ze blogde er al eerder over, en publiceerde deze week een top 5 van niet te missen dingen in Boedapest. Dat er in deze stad veel badhuizen te vinden zijn weten de meeste mensen wel, maar had jij wel eens van een ruïnebar gehoord? Volgens Co moet je er echt naar toe.

reisblogs Boedapest

* Volgende week een speciale editie van de Reisblogs v/d week: een selectie van de leukste jaaroverzichten van reisbloggers. Heb jij een jaaroverzicht dat je wilt delen? Laat het weten!

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.